sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Tammikuinen Timalipolku

Vuoden 2021 ensimmäinen ulkoilu tapahtui lauantaina 2. tammikuuta. Jo tovin mielessä ollut Timalipolku Raisiossa kutsui.

Mukana matkassa oli Vepsän ulkoilusaaresta tutuksi tullut Ari, jolle tämä maasto naapurikaupungissa oli uusi kokemus.  

Raision venesatamasta Hahdenniemestä alkavalla Timalipolulla kävellessä ja Nesteen öljyjalostamon lähellä Kukonpäässä piipahtaessa keli vaihtui melkein silmissä lauhempaan, eikä palatessa ollut pakkasesta tietoakaan. Matkalla katselimme Hahdenniemen vastapäätä Turun Pernossa olevaa Mayerin telakkaa. Iso paatti oli taas työn alla.

Vielä aamupäivällä oli keli oli vähän miinuksen puolella ja puissa mukavasti huurretta. Sumuakin piisasi niin, etteivät "maailman kahvat", telakan massiiviset siniset nosturit, näkyneet kunnolla. 

Eräs työkaveri pitää venettään talvisäilössä Hahdenniemessä. Hän on kyllä kuvaillut komistuksensa ulkonäköä, mutta en sitä kymmenien muiden joukosta bongannut. Sen sijaan huomasin, että erääseen alueella olevaan rakennukseen oli ilmestynyt moottoripyöräkerhon logo. Ehkä niemessä raikaa nyt joku muukin ääni kuin perämoottorin putputus. 

Timalipolku on neljä kilometriä pitkä. En tarkkaan tiedä millainen versio meille siitä tuli, emme tallustelleet koko matkaa virallista reittiä pitkin. Kaikkiaan Arin mittariin kertyi 5,1 kilometriä. 

Polku oli osittain todella vetinen. Pahimpia savikohtia oli välillä vaikea ohitella. Maastopyörillä oli onnistuttu levittämään läjiä kahta kauheammin. Halusin käydä Kukonpäässä, vaikka viime keväänä Herra Anonyymi kirjoittikin silloisen blogijuttuni  http://kaislatuuli.blogspot.com/2020/04/timalipolulta-kukonpaahan.html kommenttiosioon, ettei alueella ole suotavaa liikkua. 

En silti epäröinyt mennä Kukonpäähän, vaikka mielessä vilkkuikin kauhukuvat mahdollisesta pidätyksestä ja päiväkausien lusimisesta Raision poliisivankilassa. Vedellä ja näkkileivällä pitäisi elää kun pizzataksi ei tuntisi nykyistä osoitettani. Selli olisi kylmä ja karu, eikä siellä olisi televisiota. Alapedillä röhnöttävä tatuioitu murhamies Hakinmäestä saattaisi yöllä vaikka raiskata minut.Kukonpään rannoilla oli todella kaunista. Vastapäätä näkyi Turun Ruissalon Kallanpää, joka on armeijan varikkoaluetta. 

Palvelin Pansion laivastoasemalla ja täten myös Kallanpään kiertovartiossa syksyllä 1990. Nesteen öljyjalostamo oli pimeässä syysyössä vaikuttava näky kirkkaine valoineen. "Gotham City", sanoi eräs naantalilaismatruusi, jonka ääni ärsyttävän metallinen kuin avaimen nielleenä. Batman-elokuva oli tuolloin uudehko ja öljyjalostamosta tuli lepakkomiehen kaupunki mieleen. 
Vuoden 2021 debyyttiulkoilu meni sen verran putkeen, että tämän jälkeen on tullut käytyä luonnon helmassa jo useita kertoja. Valokuvistakin tuli mielestäni hyviä. En välttämättä päivittele blogia reaalijärjestyksessä, jolloin aikajana voi olla laajahkokin. 4 kommenttia:

 1. Tervepä terve,
  Herra anonyymi tässä taas.
  Ilmeisesti jäi pahasti näivertämään herkkää sieluasi edellä viittaamaasi postaukseen annetut kommentit. Mutta sullehan lienee ihan tavanomaista niin sanotusti ottaa herneitä nenään.
  Sanotaan nyt vielä kerran, kun ilmeisesti tarvetta toistamiseen tai ehkäpä ihan tarkentamiseenkin on: Nesteen omistamille alueille siellä Viheriäisten suunnalla mukaan lukien Kukonpää on poliisi asettanut liikkumisen suhteen rajoituksia, syitähän sulle jo mainittiinkin niissä edellisissä kommenteissa. Rajoituksista kertova taulu on omenatarhan sivuitse kulkevan tien laidalla. Timalipolun reitistä ja näistä liikkumisrajoituksista on myös kyselty - kun ei uskottu - Raision kaupungilta, ja kaupunki tosiaankin vahvisti, että näin on, Timalipolkua pitäisi kulkea reitillä pysyen, polku ei mene Kukonpäähän. Mutta hei, ei tämä herra anonyymi niin kuin ei se poliisikaan sun perässä kulje, että siitä vaan, tee mitä lystäät, mutta...
  Sulla on jonkinlainen asenneongelma: Ei se että joku herra anonyymi tulee kommentoimaan sinun tekstejäsi ole ainoa esimerkki tuosta ongelmastas. On sattunut muutamaankin kertaan, että postauksissasi valitat, kun vanhat eukot pystysuuntaisin, tuhruisin kuvin saavat jossain feisbuukissa rutkasti tykkäyksiä ja sinä jäät helvetin hienosti sommitelluin, kultaiset leikkaukset ynnä muut huomioiduin kuvinesi jälkeen. Lapsellista. Ootko muuten tullut ajatelleeks että niistä eukkojen kuvista tykkäävät eukkojet kaverit ihan tavan vuoksi, mitenkään sen enempiä kuvien laadukkuutta arvioimatta? Ylimielistä suhtautumista nyt tässäkin... Voi, voi kun joku herra anonyymi tuli kirjoittelemaan kommentteja...
  Mut, hei, kun Nesteen jalostamolla tässä piakkoin pistetään ovet säppiin, ja toiminta muuttuu täysin toisenlaiseksi, niin ehkei ne enää siellä sitten piittaa, mitä kaikkea heidän omistamillaan maa-alueilla tehdään -leiriydytään ja poltellaan nuotioita missä sattuu ja miten mielii. Että hyvä vaan kun markkinoit sinäkin tätä aluetta niin ihana paikkana. Lintupopulaatio sieltä poukamasta onkin jo hyvin vähentynyt sen jälkeen kun porukka paikalle löysi.
  Joo, postauksessas hienot kuvat taas, vaikka äijän tekstit ei niin asiallisia aina olekaan! Viiskymppiselläkin on aikuistumisen varaa, näemmä!
  Juu niin, ja totta kai, eihän näitä sun tekstejäsi ole pakko tulla lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta vanha tuttu se siellä taas! Kiitos palautteesta. Varmaan onkin parempi, että jätät suosiolla lukematta jos noin paljon rupeaa vetämään suonta päästä. Minkäänalaista sarkasmia et näköjään tekstistäni erottanut. Mikäli munaa olisi, esiintyisit omalla nimelläsi, etkä huutelsi anonyymisti. Hyvää vuoden jatkoa kumminkin.

   Poista
 2. Voisi hyvin olettaa, että noin pitkän palautteen antaja uskaltaisi esiintyä nimellään, mutta ei näytä kantti riittävän.
  No mikäs siinä, onhan maailma pullollaan moisia typeryyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... On aika jännää miten paljon kaunaa voi olla minua kohtaan. Olen vissiin kussut hänen aamupalaansa! Surullista, että jonkun elämä on noin katkeraa ja se pitää purkaa tällä tavoin.

   Poista