lauantai 9. tammikuuta 2021

Härmälän rotkolla

Härmälän rotko on Maskussa lähellä Naantalin rajaa sijaitseva geologinen luonnonnähtävyys, joka on mahdollisesti syntynyt maanjäristyksen seurauksena. 

Rotkon pohjalla pystyy etenemään kymmenien metrien matkan mahtavien kiviseinien kohotessa parhaimmillaan parinkymmenen metrin korkeuteen. 

Kävin Härmälän rotkolla ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten. Ihan jokavuotinen käyntikohteeni se ei ole, mutta asia tuli hiljattain puheeksi työkaverini Petterin kanssa. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja viime viikonloppuna Toyota Yariksen suuntana olikin Masku. 

Vaikka olimme mielestäni aikaisin liikkeellä, oli paikalla jo pari muutakin seuruetta. Korona-aikana kiinnostus luontokohteisiin on noussut huimasti ja esimerkiksi tästä blogista on laskurin mukaan katseltu varsinaissuomalaisia ulkoilupaikkoja oikein urakalla. En ole aikaisemmin mennyt rotkon läpi vuoren toiselle puolelle, vaan olen käynyt kääntymässä perällä. Olen luullut raon olevan ahdas, mutta tilaa olikin reilusti isommallekin äijälle. 

Rotkon toisella puolella olevien tikapuiden jälkeen tulee melko kinkkinen kohta. Kyseessä voi huonolla tuurilla olla viimeinen luontoretki, ellei ole varovainen. Kallio on todella jyrkkä, eikä oikein ole mistä ottaisi tukea. 


Kiipeäminen rotkon takaa Pakattulanvuoren laelle palkitsee komeilla maisemilla. Vastapäätä näkyy Naantalin Luonnonmaan saari ja yhdestä välistä pilkottaa Naantalin keskiaikainen harmaakivikirkko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti