sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Ruokavinkkejä Viherahon tapaan

Pasi Viheraho on Päijät-Hämeessä asuva tubettaja ja radioamatööri. Hän on tullut tunnetuksi Youtube-videoillaan, joita alkoi ilmestyä nettiin vuonna 2007. Spontaaneilta tuntuvien videoiden aiheet käsittelevät esimerkiksi hänen arkirutiinejaan, elektroniikkaa ja ruuanlaittoa.

Kuulin Viherahosta ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten. Viheraho-videoiden katselussani oli kumminkin vuosien tauko. Tuossa joulun tienoilla Youtubesta pomppasi esille jokin hänen lukuisista kokkauspätkistään. Siitä innostuneena, voidaan sanoa, jäin koukkuun ja nyttemmin olen viettänyt tuntikausia hänen mitä erikoisimpien ruokasekoitustensa parissa.


Olen katsellut esimerkiksi grillimakkaroiden makutestiä, Voikkaan grillikioskin tekemää Viherahon erikoinen-annoksen nauttimista sekä ruokailuhetkeä Kouvolan ABC:llä. Mutta parasta antia ovat kumminkin Viherahon kymmenet kotikeittiössään tekemät pöperöt, jollaisia ei ihan heti tulisi mieleen itse ruveta väsäämään. Samaan kattilaan voi sulassa sovussa päätyä niin maksamakkaraa, spagettia, hernekeittoa, ranskalaisia kuin kalapuikkojakin.

Viherahon sujuvaa kielenkäyttöä seuratessa noin parikymmenminuuttiset videot etenevät niin vauhdikkaasti, että pian pitääkin jo etsiä uusi tallenne. Youtube onneksi suorittaa automaattisesti valinnan, joten kauheasti ei itse tarvitse edes koskea näppäimistöön kun jo uutta materiaalia pukkaa verkkokalvoille.

Jopa 7 päivää-lehden edustajat ovat käyneet Pasin sörsseleitä ihmettelemässä. Toimittajatytöllä lentää laatta jo ennen kuin hän edes ehtii maistaa "herkkujen herkkua", kuten kokkimme fraasi kuuluu. Sen sijaan kyytipoikana tarjottu pontikka saa Seiskan edustajalta hyväksynnän.

Saa nyt nähdä kuinka kauan Viheraho-innostukseni kestää, mutta katsomatonta sarkaa on vielä varmaan satojen videoiden verran. Tässä pari näytepalaa tämän viinaanmenevän ja kaikkiruokaisen herran kotikeittiöstä.


Lehtijuttuja Viherahosta:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pasia-on-piinattu-jo-vuosia-hanen-nimissaan-tilataan-kiusallaan-lehtia-sairaalakaynteja-ja-jopa-huvipuistosynttareita-siella-oli-tarjoilutkin-valmiina/6947048#gs.qek9fg

https://www.seiska.fi/Oho/Pasi-51-oli-YouTuben-ensimmaisia-suomalaisjulkkiksia-yli-43-miljoonaa-katselukertaa-video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti