sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kiimaiset poliisit

Turun Sanomissa oli eilen erään suomalaistiskijukan kolumni, jossa hän mietti Jouko Turkan ohjaamaa televisiosarjaa Kiimaiset poliisit.

Keväällä 1993 esitettyä viisiosaista ohjelmaa tuli itsekin katseltua muutaman jakson verran. Sarja oli todella heikkotasoinen kaikin puolin, alusta loppuun ala-arvoista roskaa. Se oli ehkä vielä huonompi kuin Turkan ohjaustyöt keskimäärin, mikä on saavutus sinänsä.Taisto Reimaluoto kiimaisena poliisina


Muistan jakson, jossa näyttelijä Merja Larivaara uiskenteli nakuna rantavedessä sen mitä kuolaamiselta, konttaamiselta ja korinaltaan ehti. Eräs silloinen tuttava Nakkilasta oli käärmeissään kun ei ollut lähetysaikana television ääressä. Olisi kuulemma ehdottomasti pitänyt nähdä moinen kaunotar ilman rihman kiertämää.Jouko Turkka ja Andy McCoy


Nyttemmin Larivaara on kieltänyt Kiimaisten poliisien esittämisen uudelleen, eikä sitä ole saatavilla dvd:nä tai missään muussakaan muodossa. Aika suuri valta näyttelijällä tuntuu olevan tällaisessa asiassa. Tai en ainakaan tiedä toista vastaavaa tapausta.

Tuskin Kiimaiset poliisit on muillekaan siinä näytelleille mikään suuri ylpeyden aihe.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kiimaiset_poliisit_50898.html#media=50913

10 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä niin tajuton et vois tulla uusiks :D On noilla näyttelijöillä ilmeisesti hyvinkin valtaa noihin esitysoikeuksiin, esim. Alholat-sarjasta kerrotaan vastaavaa, ettei esitetä koska jotkut näyttelijät estävät.

  VastaaPoista
 2. Tuntuu vaan oudolta, että yksittäinen näyttelijä pystyy moiseen vaikuttamaan.

  Alhola oli hauska sarja! Taisi tulla joskus 1989. Mieleen muistuu kohtaus, jossa äijät soutivat eksyksissä järvellä hernerokkasumussa. Loppujen lopuksi ranta oli muutaman metrin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiimaiset poliisithan oli mahtava. Ja tarkoitit Kimmo varmaan 1993. http://fi.wikipedia.org/wiki/Jouko_Turkka

   Toni K

   Poista
 3. 1993 tietenkin. Oli näemmä vuosilukuvirhe päässyt "oikoluvun" ohi.

  VastaaPoista
 4. Aika naurettavaa että vain yksi näyttelijä pystyy estämään kyseisen sarjan uudelleen esittämisen.Aika tiukkapipo tämä Larivaara !!!!

  VastaaPoista
 5. Veikkaus: ilmeisesti aikoinaan tuottaja ei ole ymmärtänyt pistää näyttelijöiltä nimiä oikeanlaisiin sopimuksiin alle. Yleensähän näyttelijä luovuttaa kaikki oikeudet tuotokseen työsopimuksessaan...

  VastaaPoista
 6. Kummallista, että tämä blogikirjoitus keikkuu jatkuvasti luetuimpien juttujeni kärkipäässä. Olisi mielenkiintoista tietää ketkä tätä lukee tai mihin sitä linkitetään? Onko Merja Larivaara todella niin kiihkeä tapaus, että hakusanoilla "merja larivaara alasti" päädytään jatkuvalla syötöllä tälle sivulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, ainakin minä päädyin juurikin siitä syystä tänne.

   Poista
 7. Merja Larivaarahan on taiteilija, siis myös laulaja ja soittaja. Ehkä taiteilijan ylpeydentunto laittaa kieltämään "roskataiteen" esittämisen!?
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 8. Ilouutisia!!!! KIIMAISET POLIISIT ilmestyy DVD:nä 25.03.2016 joten eikun tilaamaan !!!!!!!!

  VastaaPoista