lauantai 4. helmikuuta 2012

Graham Bonnet Finland Tour 2012

Brittiläinen laulaja Graham Bonnet (s. 23. joulukuuta 1947, Skegness, Lincolnshire, Englanti) kiertää Suomea maaliskuussa. Taustabändissä on suomalaisia muusikoita, jotka ovat tuttuja mm. Hanoi Rocksin, Yön ja Popedan riveistä. Suunnilleen samalla kokoonpanolla Bonnet on kierrellyt Suomea muutamaan otteeseen aiemminkin 2000-luvulla.
Bonnet taustabändeineen on aiemmilla kerroilla esittänyt biisejä miehen uran varrelta. Sama linja jatkunee nytkin. Rainbow, Michael Schenker Group ja Alcatrazz ovat tunnetuimpia yhtyeitä, joissa Bonnetin laulua on kuultu. Lisäksi hän on tehnyt muutaman soololevyn, joista tunnetuin on 1981 ilmestynyt Line-Up. Sen suurin hitti oli Night Games.
Graham Bonnet tuli tunnetuksi 1979 hard rock -yhtye Rainbowin lyhythiuksisena vokalistina, mutta ehti jo 60-luvun lopulla olla listakärjessä The Marblesin laulajana. Marblesin hitin Only One Woman levytti suomeksi Kirka. Viimeiseen mieheen lienee tuttu lähes kaikille.
Bonnetin paras levy on mielestäni Rainbowin Down The Earth (-79). Levyllä ei ole ainuttakaan heikkoa raitaa, ja mies laulaa kuin enkeli. Sääli, että kokoonpano jäi vain yhden albumin mittaiseksi. Seuraavalla Difficult To Cure -kiekolla Rainbowin keulilla lauloi Joe Lynn Turner. Turner on myös ollut kahdella kiertueella Bonnetin mukana Suomessa muutama vuosi sitten.Down To Earthilla oli isoja hittejä, joista All Night Longin lisäksi tunnetuin on Since You've Been Gone.Vaikka Graham Bonnet alkaa olla jo eläkeiässä, kulkee miehen ääni vielä kohtuullisen hyvin. Oheisessa pätkässä hän on Tavastian lavalla Helsingissä kesäkuussa 2008. Kappale on Rainbowin Rising -levyn (-76) Stargazer, jonka alunperin lauloin Ronnie James Dio.

Olin todistamassa saman kiertueen Turun keikkaa. Valitettavasti tuleva maaliskuun kiertue ei näytä ulottuvan Turkuun.


3 kommenttia:

  1. Kiitti blogista! Harmi ettei Turkuun ole keikkaa.

    VastaaPoista
  2. Turun keikka olisi todellakin paikallaan. Mr. Bonnet on rikollisen aliarvostettu artisti.

    VastaaPoista
  3. Turussa ei oikein ole sellaista keikkajärjestäjää, joka ottaisi esimerkiksi Bonnetin tänne. Varmaan sitä on sentään tarjottu. WASP sentään tulossa marraskuussa Logomoon, jos jotain lohduttanee.

    VastaaPoista