sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Kylpylästä Kolkannokkaan

Tammikuun puolella ulkoilukelit ovat olleet paljon parempia kuin viime syksynä. Vapaa-aikaa onkin tullut vietettyä muun muassa Turun Ruissalon saaressa. Vuositasolla siellä tosin tulee muutenkin käytyä varmaan kymmeniä kertoja. En ole vielä kyllästynyt.

Lauantaina 11. päivä tammikuuta olin liikkeellä turkulaisen luonto- ja historiamies Harri Nato Leinon ja työkaverini Timo Kuuselan kanssa.

Aamupäivällä oli muutama aste pakkasta, yöllä töistä lähtiessäni peräti miinus kuusi. Puissa oli oikein kunnolla huurretta ja se sai luonnon näyttämään vaihteeksi hienolta.

Ruissalon alkupäässä huurreilmiö oli vielä voimissaan, mutta mitä pidemmälle ajelimme, lauhtui ilmasto sitä mukaa. Kylpylähotellin paikkeilla puut eivät olleet sen kummemman näköisiä kuin ilman pakkastakaan. Ruissalo Marinan vierasvenelaiturilla oli tosin havaittavissa, että nythän taitaa olla talvi.


Kylpylän jälkeen oli vuorossa kivenheiton päässä sijaitseva Saaronniemi. Loppiasena siellä viimeksi kävinkin, mutta eri reitillä kuin tällä kertaa oli aikomuksena.

Aurinko sattui pilkottamaan mukavasti Airiston suunnalta. Suuntasimme Kolkannokkaan, josta tuli jokunen hyvä kuvakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti