keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Pakkaspäivänä Ruissalossa osa 1 - Kuuvannokka

Viime viikolla tuli talvi Lounais-Suomeenkin. Lumi-infernon jäljiltä työmatka kumpuraisilla teillä oli yhtä taiteilua, kuin perunapellolla olisi ajellut. 

Tiekarhuja tuli ikävä Turun kaupungin katuja kyntäessä. Järeillä vehkeillä ajoradat olisi saatu helposti kuntoon, mutta ne myytiin pari vuotta sitten pois ilmastonmuutoksen takia. Ei kuulemma enää ollut tarvetta moisille.

En erityisemmin ole lumen ja pakkasen ystävä. Siitä ei koidu kuin kuluja ja haittaa. Mutta on tässä puolensakin - viime talven monen kuukauden pimeys ja vesisade ei sekään paras mahdollinen ollut. Ja hei; vihreätkin pääsevät nyt hiihtämään jos osaavat. 

Suuntasin lauantaina Turun Ruissaloon kävelylle ja talvikuvia ottamaan. Pakkasta oli eri lähteistä riippuen 10 - 13 astetta. Kun ei tuullut lainkaan, tarkeni hyvin.  

Ihmisiä oli odotetusti liikkeellä paljon. Kuuvan parkkipaikalle sai oikein jonottaa.Jos oli ulkoilijoita odotetusti paljon, olivat myös näkymät erityisen komeat. Airistolla meri höyrysi lievästi. Ikävä kyllä ei niin komeasti kuin viisi vuotta sitten Nauvossa. Tarkemmin linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2016/01/hoyryava-meri-nauvon-lossilla.htmlKuuvannokan kallioilta zoomailin Vepsän ulkoilusaaren suuntaan. Enää neljä ja puoli kuukautta, niin sinnekin pääsee taas vesibussikyydillä. 1 kommentti:

  1. Paljon se vaatii pakkasta ennen kuin meri jäätyy!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista