maanantai 22. kesäkuuta 2020

Vepsän juhannus 2020

Juhannuksen vietto sujui Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä kuten lähes kaikki juhannukseni reilun kymmenen vuoden ajalta. Joukkoon toki mahtuu keskikesän viettoa myös Turun Hirvensalossa, Kustavissa ja jopa Tanskan Helsingörissä.

Vepsässä oli nyt ennätysmäärä porukkaa. Jo kello 11 lähtenyt laiva oli melko täynnä, seuraava klo 14 paatti kanssamatkustajan mukaan todella kansoitettu. Kello 17 matkaan lähtenyt kaveri puolestaan kertoi, ettei sakkia ollut nimeksikään.

Vepsässä ja varmasti muuallakin lähiseudulla oli erittäin helteistä. Paikkaa, jossa olisi ollut varjoa ja edes hieman tuulenvirettä oli vaikea löytää.

Pientä vilvoittavaa tuulta löytyi sentään saaren eteläpäästä Hippiniemestä, josta nämä kuvatkin ovat.

Hippiniemen nimi juontaa juurensa 70-luvulle. Tuolloin nuorilla miehillä oli pitkät tukat ja he telttailivat saaren tässä osassa. Olen pariltakin vanhalta veteraanilta kysynyt missä paikka tarkemmin sijaitsee. Pari vuotta sitten tuli varmasti oikea vastaus herralta, joka viettää nyt 48. kesäänsä Vepsässä.

Yöllä paluulähtöä seuratessani kummastelin, ettei mitään jonoa ollut. Kaikki halukkaat mahtuivat MS Lilyyn täysin vaivatta. Ilmeisesti saareen sitten jäi niin paljon ihmisiä.

Juhannus ei oikeastaan poikennut normaalista Vepsä-viikonlopusta kuin siinä, että porukkaa oli valtavasti. Henkilökunnalla varmasti piti kiirettä kantaessaan pizzoja pöytään ja huolehtiessaan kaikesta.

Tuttuja oli useammassa ei kokoonpanossa ympäri saarta. Kaikkia en tainnut tavatakaan.
Nopeasti se juhannusaatto taas meni; ensin Hippiniemessä maisemia ihailemassa, lopuksi grillikotakalliolla notkumassa. Tuttu kalalokkikin päivysti siellä taas makkaran toivossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti