tiistai 30. kesäkuuta 2020

Saunomassa Tampereella vuonna 2011

Tuli tässä yhtenä päivänä selattua kuva-arkistoja. Eteen tupsahti fotoja Tampereella kesäkuun 9.-11. päivä vuonna 2011 järjestetystä Sauna Open Airista.

Kyseessä on 80-lukupainotteiseen hevirokkiin keskittynyt festivaali, joka tuolloin pidettiin Tampereen Eteläpuistossa. Vuosien tauon jälkeen elvyytetty tapahtuma oli viime kesänä siirtynyt Ratinanpuistoon ja se sopi ainakin minulle paremmin.


Kitaristi Gus G Ozzy Osbournen yhtyeestä. 

Vuoden 2011 Saunasta on jäänyt mieleen etenkin se, että ilma oli helteinen. Varjopaikkoja ei Eteläpuistossa ollut tai jos oli, oli ne kansoitettu.

Kolmipäiväinen festivaali on minulle nykyään jo liikaa, kaksi menee vielä. Eipä ollut tuolloinkaan helppoa kun kankkunen painoi päälle hellesäässä viimeisenä festivaalipäivänä. Bajamajoissa ei voinut asioida, oli ne niin järkyttävässä kunnossa.


Tim Ripper Owens Dio's Disciples-yhtyeestä. 

Tapanani ei ole ollut festivaaleilla kuvata erityisesti esiintyjiä, vaan otan yleiskuvia ja kuvia yleisöstä. Tuttuja ja tuntemattomia on vuosien saatossa päätynyt tai päässyt kamerani sisuksiin, riippuen siitä miten itse asian kokevat.

Mielestäni monet bändikuvat ovat äärimmäisen tylsiä, ellei niitä ole saatu otettua tarpeeksi läheltä. Tai sitten ne ovat muuten vain niin kehnoja kun rajaus on aivan päin persettä tai muuta vastaavaa.

Valitsin kumminkin tähän yleisön edustajien sijasta pelkästään kuvia esiintyjistä kun sattui löytymään noinkin monta hyvää kuvaa.

Sauna Open Airissa soitteli vuonna 2011 varsin kovia nimiä. Kuvissa näkyvät Ozzy Osbourne, Helloween, Saxon, Judas Priest, Doro, Accept, Joey Belladonna ja Dio's Disciples, joka oli Dio-bändin raunoille koottu ryhmä laulaja Ronnie James Dion kuoltua vuotta aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti