maanantai 1. kesäkuuta 2020

Geokätköilijöiden matkassa Pyhämaassa

Helatorstaina lähdin työkaverieni Kaken ja Klasun mukaan geokätköreissulle. En ole kätköilyn saloihin sen paremmin uppoutunut, mutta tiedän pääpiirteittäin miten homma menee.

Vastoin olettamustani emme menneetkään Pyhärannan Reilaan Hierkonpolulle, vaan Pyhämaan Pamprinniemen luontopolulle. Ilmeisesti kaksi pyhää paikkaa sekoittivat pakkaa. Minulle se oli sikäli ihan sama, koska Pamprinniemessä on vallan upea luontopolku. Ehtii sitä joku kerta vielä Hierkonpolullekin.
Olin Pamprinniemessä ensimmäisen kerran toukokuussa 2018. Yllätyksenä tuli, että päiväkin osui täysin samaan eli helatorstaihin. Asiasta tarkemmin linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2018/05/pamprinniemen-luontopolku-pyhamaassa.html

Kuljin Pamprinniemen upeissa maisemissa osin itsekseni kun muut etsivät geokätköjä. Kätköt tosin oli sijoitettu aivan polun läheisyyteen ja matkalla olleiden Raamattu-aiheisten taulujen takana oli vinkkejä mistä niitä mahtaa löytää. Reitillä on yhteensä kuusitoista kätköä.
Ostin viime vuonna noin jääkiekon kokoisen bluetooth-kaiuttimen. Olen sitä silloin tällöin kantanut mukanani esimerkiksi Vepsässä käydessäni. Nyt se killui selkäreppuni sivulla, eikä volyymi ollut mitenkään kovalla, kunhan itse sain selvää mikä kappale tulee.

Eräs tuntematon herra oli jonkinsortin Peter Parker, koska rupesi huutelemaan kymmenen metrin päästä tuulisella kalliolla. "Onko se sinun radiosi joka pauhaa? Sammuta se heti! Minä haluan kuunnella hiljaisuutta". Hän sai tahtonsa läpi ja loppupäivä oli varmaankin täten pelastettu.

Pamprinniemen luonnonsuojelualeella kiemurteleva neljän kilometrin pituinen luontopolku on monipuolinen maastoltaan. Puolet matkasta taivalletaan komeissa merenrantamaisemissa, kun taas toinen puoli on sankkaa, naavaisten kuusien täyttämää vanhaa metsää. Maisemiltaan tämä päihittää monet muut varsinaissuomalaiset luontopolut.

Polun alkupää on osoitteessa Hauitie 259, 23930 Pyhämaa. Sitten kahden vuoden takaisen ensivisiittini Pamprinniemeen, oli parkkipaikalle ilmestynyt lisää toivottua tilaakin.


2 kommenttia:

 1. ja taas törmäsit rantakärmekseen, taidat olla SnakeMan!
  Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taas löytyi käärme. Tosin vähän katselinkin sillä silmällä kivikkoja.

   Poista