perjantai 26. kesäkuuta 2020

Viisikymppiset Mäntyniemessä

Kesäkuun alkupuolella tuli 50 vuotta mittariin. Puolivuosisataisen taipaleen kunniaksi järjestin juhlat ammattiyhdistykseni kesäpaikassa Mäntyniemessä Turun Hirvensalossa.

Mitään magapippaloita en edes ruvennut miettimään. Tämäkin tilaisuus oli kiikun kaakun koronarajoitusten takia. Vielä toukokuun lopulla ei ollut tietoa saako yli kymmenen ihmisen kokoontumisia järjestää. Kun valtiovalta lisäsi lukua viiteenkymmeneen, mahdollistui syntymäpäivienkin vietto.


Alunperin kaavailin juhlia Vepsän ulkoilusaareen. Koronahommien takia oli pitkään epäselvää pääseekö sinne lainkaan vielä kesäkuussa. Logistisesti Hirvensalo oli varmasti helpompi ratkaisu.

Kutsuvieraslistaa joutui väkisinkin supistamaan kun yli viittäkymmentä ei samaan paikkaan saanut tulla. Kutsuin ihmisiä, joiden kanssa olen lähivuosina ollut enemmän tekemisissä. Ei siinä sen kummempaa.

Varotoimenpiteenä kättelyt jätettiin väliin ja hankin muutaman käsidesipullon yleiseen käyttöön. Grillimestareilla oli kumihanskat. Sää suosi ja olimme koko ehtoon ulkona järkeviä turvavälejä noudattaen.

Illan ohjelmistoon kuului trubaduuri Vaakku, paremmin tunnettu turkulaisorkesteri Vilperin Perikunnan riveistä. Illan toinen esiintyjä oli Pyhätunturin reissuilla näyttäytynyt Sodankylän taikuri, joka kovasti muistutti turkulaista pientä työmiestä Matka-Mattia.

Ilmeisesti oli onnistunut tilaisuus, ainakin kaikki ovat kovasti kiitelleet. Minun ja parin muun osalta juhliminen venähti reilusti seuraavan päivän puolelle. Onneksi maanantaina oli vapaapäivä.

Kutsukortti on Toni Kajalan käsialaa ja Mikko Vanne otti nämä erinomaiset fotot.

4 kommenttia: