torstai 11. kesäkuuta 2020

Vepsässä 30. toukokuuta

Turun kaupungin ulkoilusaari Vepsä aukesi virallisesti toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Samalla se tarkoitti sitä, että pakkasin laukkuni ja suuntasin Länsiselle rantakadulle Vaakahuoneen kupeeseen odottamaan MS Lily-laivaan pääsyä.

Jonoa kertyi päivän ensimmäiselle lähdölle aika mukavasti, olisiko kolmisenkymmentä tullut samalle paatille. Muutama kaverikin saapui paikalle ja aurinkoinen kesäpäivä menikin heidän seurassaan.

Myöhemmin iltapäivällä saareen ilmestyi isompikin tuttujen joukko ja loppupäivä hurahti todella nopeasti grillauksen ja jutustelun lomassa.Kameraani tallentui brutaali luonnonnäytelmä, jossa selkälokki tappoi valkoposhihanhen poikasen ja rupesi syömään sitä. Todennäköisesti se hotkaisi saaliinsa lopulta kerralla. Kuvasarjassani se pyörittelee linnunpoikaa ja miettii miten suoritua ateriasta.Tuttu kalalokki päivysti vakiopaikallaan grillikotakalliolla. Moisesta uutteruudesta palkitsin sen jälleen makkaralla. Tunnistan linnun rengastusmerkinnöistä.

Ostin nyt kuudennen kerran kausikortin MS Lilyyn. Selvää säästöä kaltaiselleni Vepsän suurkuluttajalle. Viime vuonna kävin saaressa kuusitoista kertaa ja mökkiöitä kertyi neljä. Saapa nähdä miten tänä kesänä käy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti