lauantai 20. kesäkuuta 2020

Puolipäiväretki Vepsään 15. kesäkuuta

Syntymäpäiväjuhlista toipumisen takia olin jo ajat sitten pyytänyt vapaapäivän maanantaille 15. kesäkuuta. Sen sijaan, että olisin maannut krapulassa sohvalla ja ihmetellyt miten helteinen päivä oikein sujuu, päätin lähteä käymään puolipäiväretkellä Vepsässä.

Vepsään liikennöivä alus MS Lily oli huollossa, joten matka taitettiin paljon pienemmällä paatilla Marinalla. Tällaisella kelillä se ei lainkaan haitannut, mutta mökkiläisiä kävi hiukan sääliksi. Marinan kyytiin on vaikeampi saada kasseja ja pusseja kuin isoon Lilyyn.
Marina ajoi poikkeuksellisesti huoltolaiturille. Ihmettelin kuka moikkaili pitkään laiturilla käsi ojossa paluukyytiläisten joukossa, enkä heti tunnistanut häntä. Entinen työkaverini, viitisen vuotta sitten eläkeputkeen siirtynyt Tapio Tuomihan se siinä! Kun oli tottunut näkemään hänet lajittelukoneen äärellä, ei meriympäristö tullut ensimmäisenä mieleen.

Ehdimme vaihtaa kuulumiset, jonka jälkeen kiirehdin mökki nro 4:n takana oleville kallioille. Syynä moiseen operaatioon oli se, että huomasin Marinan kannelta lokinpoikia tepastelemassa rannassa.

Ei muuta kuin zoomia kehiin ja näin kalalokin jälkeläiset tallentuivat muistikortille. Yhden kuvan lähetin Turun Sanomiin, jossa se julkaistiinkin Lukijan kuva-palstalla torstaina 18. kesäkuuta.
Muutenkin kolmetuntinen saaressa kului pääasiassa luontokuvia ottaen. Vepsässä eivät kuvauskohteet hevillä lopu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti