tiistai 17. elokuuta 2021

Kultarannan puutarhassa

Vierailin perjantaina 6. elokuuta Kultarannan puutarhassa Naantalissa. Kesäperjantaisin alueelle on vapaa pääsy kello 18-20 välillä. 

Kultarannan puutarha on yksi Naantalin päänähtävyyksistä vanhan kaupungin ja Muumimaailman ohella. 16 hehtaarin aluella on valtava määrä erilaisia kukkaistutuksia, komeita pavinjongeja ja suihkulähteitä.

Puutarhan ohella Kultaranta on tunnettu Suomen presidentin kesäasuntona. Tällä hetkellä kyseisellä pallilla istuu Sauli Niinistö. Liekö Niinistö ollut perjantaiehtoona vastarannalla Sunfesteillä, kun ei ainakaan tornin ikkunasta kansalle vilkuttanut. 
Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemaan ja vuonna 1916 valmiustuneeseen graniittilinnaan ei tavallisilla tallaajilla ole mitään asiaa, koska presidentti pitää siellä majaansa. 

Silmämäärin katseltuna en huomannut rakennuksen edustalla järeää vartiointia, mutta ainakin yksi kesähessuksi sonnustautunut turvamies päivysti rinteessä tarkkailemassa noin kahden sadan ihmisen joukkoa, jonka mukana minäkin alueelle tulin.

Edellisestä Kultaranta-visiitistäni taitaa olla neljä vuotta aikaa. Juuri mikään ei tuona aikana ollut muuttunut, ainoastaan uusia patsaita näkyi siellä täällä. 

Suihkulähteen lähelle juntatut hirvikyhäelmät ovat varmasti jonkun makuun hyvinkin tyylikkäitä, mutta minun mielestäni ne joutaisivat muualle pilaamasta kaunista ja arvokasta puistoa.
2 kommenttia: