lauantai 6. syyskuuta 2014

Särkijärven rannalla syyskuussa

Särkijärvi on pienehkö järvi Yläneellä, nykyisen Pöytyän kunnan alueella. Pinta-alaltaan se on 25,1 hehtaaria ja rantaviivaa sillä on 2,2 kilometriä.

Lähistöllä sijaitsee muun muassa seitsemän kunnan rajakivi Kuhankuono ja armeijan ampuma-alue Raasi. Kurjenrahkan kansallispuiston laajat reikeilymaastot osuvat järven rannoille mikäli onnistuu valitsemaan sopivan patikkareitin.

Särkijärvelle johtaa hyvä soratie. Siinä ei kuitenkaan kannata hurjastella kuten eräs sankari teki siellä käydessämme. Törkeä ohitus kapeahkolla tiellä keskellä korpea ei ainakaan nostanut kaverin pisteitä. Kaahari katosi nopeasti näkökentästä pölypilvi perässään.

Särkijärven parkkipaikalla osoitettiin kyltein leiriytymisen olevan kiellettyä. Tilaa moiseen olisi kyllä. Parkkipaikan läheisyydessä oli puucee, josta löytyi jopa paperia. Laavua muistuttavasta puusuojasta oli klapit loppu, joten grillaajia odottaa pettymys.

Grillikatos saattaisi sopivalle porukalle toimia myös baarina. Sieluni silmin saatoin nähdä siinä isoja äijiä oluttölkit käsissään.

Syyskuun alkupuolella Särkijärvi suorastaan sokaisi kauneudellaan. Hiekkapohjaisessa rannassa uiskenteli pikkukaloja ja vesi kimmelsi houkuttelevasti.

Kerran aikaisemmin paikalla käyneenä muistan armottoman räiskeen kuuluneen järven yli. Todennäköisesti Raasissa oli sotitasryhmä ammuntaharjoituksissa. Siinä olisi joku herkempi saattanut pelästyä ja vaikka tipahtaa kiveltä veteen. Kieltämättä silloin tuli olo, että pitäisiköhän tässä varmuuden vuoksi suojautua.

Siihen aikaan kun itse olin Raasissa ammustelemassa rynnäkkökiväärillä, ei varotoimet aina olleet ihan intin ohjesäännön mukaisia. Kerrankin täräyttelimme menemään sankassa lumipyryssä, vaikka näkyvyys oli todella huono. Kun joukossa oli jos jonkinnäköistä isänmaan toivoa, oli pienoinen ihme, ettei mitään sattunut.


2 kommenttia:

  1. Terve!

    Olen vanhempieni luona Mynämäellä ja ajattelin pitkästä aikaa käydä Särkijärvellä lapsuudenmuistoja verestämässä ja googletin järven jos löytäisin jotain tietoa sen kunnosta. Löysin tämän sitä kautta ja uskalsin lähteä uimaan. Edelleen hieno paikka ja mahtava uida. Pidän myös blogin muodosta.

    VastaaPoista