keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Erilainen matkaohjelma Sami Yaffa - Sound Tracker

Eräs kuluvan vuoden mielenkiintoisimmista televisio-ohjelmista on Sami Yaffa - Sound Tracker. Yle Teemalla maanantaisin esitettävä sarja kertoo eri kulttuurien musiikkielämästä entisen Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffan silmin.


Sound Tracker on jo lähtökohtaisesti pakollinen seurattava ainakin minulle, sillä onhan Sami Yaffa ollut yksi elämäni merkittävimmistä henkilöistä. 80-luvun Hanoi Rocksia parempaa bändiä ei ole ollut, ei sen koommin tullut ja tuskin enää tuleekaan. 

Vaikka Yaffa on tunnettu lähinnä glamrokkarina, selviää ohjelman myötä, että hänen mielenkiintonsa taitaa nykyisin olla enemmän maailmanmusiikissa kuin rock'n'rollissa.

Entisen Hanoi Rocks -kumppaninsa Michael Monroen bändissä bassoa soittava Yaffa on hieman yllättävää nähdä soittelemassa täysin erilaista musiikkia kuin mitä olettaisi. Hänellä on tosin jo vuosia ollut oma Mad Juana -orkesteri, joka luetaan maailmanmusiikkilokeroon.


Sami Yaffa toimi pari vuotta sitten amerikkalaisen tv-kokin Anthony Bourdainin oppaana hänen No Reservations -ohjelmansa Suomi -osuudessa. Siitä lähti kipinä tehdä omaan matkailuohjelmaan.


Sound Trackeria on tätä kirjoittaessani esitetty kolme jaksoa. Sami Yaffa on seikkaillut kotikaupungissaan New Yorkissa, Serbiassa ja Brasiliassa.

Joka maanantai-ilta 13. lokakuuta saakka aion istua sohvalle ja ruveta vahtaamaan televisiota kello 21.00. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti