sunnuntai 15. elokuuta 2021

Katariinanlaakson asukkeja

Katariinanlaakso on 17 hehtaarin luonnonsuojelualue Turun ja Kaarinan rajalla. Aluetta kiertää luontopolku, jonka varrelta voi bongata lintuja, oravia ja pieniä hirvieläimiäkin jos käy hyvä tuuri. Olipa siellä viikko pari sitten kesy supikoiranpentukin ulkoilijoiden ilona. 

En nähnyt supikoiraa käydessäni tiistaina Katariinanlaaksossa. Se oli kuulemma viimeksi tavattu läheisellä Ispoisten uimarannalla. Todennäköisesti sama yksilö, kertoi eräs luontokuvaaja, jonka kanssa vaihdoin pari sanaa luontopolulla.  
Unohdin jälleen ottaa jonkun vanhentumisen rajamailla olevan leipäpussiin mukaan matkaan, koska sen olisi voinut syöttää rannassa uiskenteleville sorsille. Ne olisivat tehneet pussin sisällöstä selvää nopeasti.

Oravilla sen sijaan oli pähkinöitä mutusteltavana monessakin paikassa. Parhaimmillaan neljä kurrea vilisti laakealla kivellä, jollainen on polun varrella.

En ole täysin varma, mutta näyttää, että ylimmän kuvan oravalla olisi punkki korvan juuressa. Niitä Katariinanlaaksossa varmasti riittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti