sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Paimion Vähäjokipolulla

Paimionjoen suurimman sivujoen Vähäjoen rantaa myötäilevä Vähäjokipolku avattiin Paimiossa viime syksynä.

Polku on puolitoista kilometriä pitkä ja kolmisen metriä leveä. Se ei ole rengasreitti, vaan alkaa kaupungin keskustasta Vistantieltä Vähäjoen sillan pielestä ja loppuu matonpesupaikkaan lähelle Tokmannin tavarataloa.
Luontopolun on suunnitellut minulle tuntematon Frederic Tranchand. Se tuli maksamaan noin 90 000 euroa. Vähijokipolku on liitetty Tammireitistöön, joka on Kaarinan, Liedon, Sauvon ja Paimion kehittämä reitistökokonaisuus.

Polun pituus saattaa hiukan hämätä, mutta sen voi vaikka kävellä edestakaisin, jolloin siitä muodostuu kolmisen kilometriä. Vaihtoehtona on mennä Tokmannin parkkipaikan kautta tielle ja siitä takaisin autolle.

Vähäjokipolun varrella on infotauluja alueen historiasta. Aloituspaikasta Vähäjokisillan kupeesta vaan on unohtunut viitoitus polulle, joten sitä oli hankala löytää. Piti pysäyttää useampikin ihminen, jotta oikea paikka löytyi.
Polulla on laajalti penkkejä jos alkaa tuntua siltä, että täytyy pitää hengähdystauko. Komein taukotila on varmasti kosken partaalla, jossa tällä kertaa oli nuorisoseurue piknikillä. Siinä on erään ulkoilijamummelin kertoman mukaan ollut ennen muinoin mylly.

Vähäjokipolku osoittautui mukavaksi lenkkimaastoksi viime viikon sunnuntaina. Ei se ollut mielestäni yhtään liian lyhyt. Erittäin positiivinen kokemus. Täytyy käydä toistekin!Suosikkiohjelmani Luonto Plus vieraili uunituoreella Vähäjokipolulla viime elokuussa. https://www.ts.fi/tstv/1074830164/Luonto+Plus++Vahajokipolulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti