maanantai 6. huhtikuuta 2020

Lauantain viettoa Saaronniemessä

Maaliskuun kaksi viimeistä lauantaita kuluivat Turun Ruissalon Saaronniemessä. Pitkälle etukäteen sovittu grillauspäivä Turun kaupungin ulkoilusaaren Vepsän vakiokävijöiden kanssa oli 29. maaliskuuta, mutta varaslähtö tapahtui jo viikkoa aikaisemmin.

Koska koronavirus jyllää hullun lailla ja kokoontumiset on rajoitettu maksimissaan kymmenelle henkilölle, emme yrittäneetkään ylittää tätä määrää. Sen sijaan muilla grillauspisteillä näytti olevan melkein koko suku yhdessä. Turvaväleistä ei havaintoni mukaan ollut tietoa, kun enot, kälyt ja tyttöystävät kävivät ahnaina lihatuotteiden kimppuun.


Vaikka luulisi ettei tähän vuodenaikaan paljon tarkene keikistellä rannalla, käytännössä oli kumminkin toisin. Ihme kyllä, mereltä ei kumpanakaan lauantaina juurikaan tuullut, joten Saaronniemessä pystyi olemaan vaivatta tuntitolkulla. Asiaa toki avusti miestä vahvempi juotava, jota itse kultakin löytyi laukkujen kätköistä.

Vetinen betonirenkaan pohja oli sikäli ongelmallinen grillausalusta, että valtaisa musta savupilvi pöllähti ilmoille välittömästi puiden sytyttyä, eikä hälvennyt kirveelläkään. Vaikka kuinka koitin väistellä savua, seurasi se minua kuin hai laivaa. Roitit lensivät seuraavana päivänä välittömästi pesukoneeseen, mitään muuta ei ollut tehtävissä. Aivan järkyttävä käry!Alteregoni Ilmari Laxin väsäämät ja kaikkien yleisesti Spotifyssä nähtävillä olevat soittolistat olivat kovassa käytössä Saaronniemen kallioilla. Maissitähkän kokoisesta bluetooth-kaiuttimesta äänentoistokin hoitui melkein kuin ammattilaisten vehkeistä. Aurinkoisessa kelissä soi niin Queen, Jamppa Tuominen, Frederik kuin Ted Nugentkin.

Makkaran grillaamisen, drinkkien kumoamisen, musiikin kuuntelun ja seurustelun ohessa ehdin myös napata jonkun verran luontokuvia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti