maanantai 11. marraskuuta 2019

Somersojan Pocahontas

Varsinaissuomalainen harrastajamalli Katarina on lähivuosina ollut usein mallinani. Näin myös elokuun puolivälissä, jolloin kuvauspaikkanamme oli Somersoja Raisiossa.

Katarinalla oli mielessä intiaaniteema. Se kuulosti toimivalta ja hänen ehdottamansa kuvausmiljöökin osoittautui vallan mainioksi siihen tarkoitukseen.

Somersoja oli minulle aiemmin vain nimenä tuttu. Kerran poikkesin Kustavintieltä sitä puolittain etsimäänkin, mutta autosta käsin näin vain vanhakantaista pientaloasutusta.

Olin nähnyt paikasta kuvia sosiaalisen median luontokuvaryhmissä. Epätarkoista ja huonosti sommitelluista kännykkäräpsyistä ei kuitenkaan saanut paljoa irti. Pääsikin täysin yllättämään, että koskimainen metsäpuro oli noin iso ja komea.

Virtaavan veden kohina oli niin kova, etten kuullut puron toiselle juuri mitään. Kommunikointi Katarinan kanssa onnistui kumminkin aika vaivattomasti. Valoakin metsässä riitti ainakin sen verran kuin tarvitsi.Somersojan polunvarren auringonkukkapelto oli tuossa vaiheessa elokuuta oli vielä vaatimaton. Sitä olisi muuten voinut hyödyntääkin. Auringonkukkien sijaan lähistöltä löytyi viljapelto, jossa kuvasimme purolta päästyämme.

Ideana Somersojan keikka oli erinomainen. Kuvatkin onnistuivat hyvin. Facebookin kuvasivullani näistä on tykätty kovasti.

2 kommenttia:

  1. Jotakuinkin puintikypsää vehnää. Hyvännäköiset tähkät - suorastaan notkollaan, joten hyvää satoa pukkaa. Jos puimurikuski oli jo aloittanut pellon laidalla, ajoi hän ymmärrettävästi hetimiten ojaan. Katseen herpaannutta tai nuolen puhkaistua gummin. T:eppo

    VastaaPoista
  2. Harmi, monesti olen Somersojan purolla piipahtanut, mutta en törmännyt Pocahontasiin.

    VastaaPoista