perjantai 1. marraskuuta 2019

Littoistenjärvellä 23. lokakuuta

Viime viikon keskiviikkona käväisin työpäivän jälkeen Littoistenjärvellä. Se sijaitsee Littoisten kylässä Liedon ja Kaarinan rajalla. Otin kameran mukaan aamulla töihin lähtiessäni, jos sattuisi olemaan kuvausilma iltapäivällä.

Littoisenjärvi on pinta-alaltaan 147,5 hehtaaria ja sen ympärysmitta on noin kuusi kilometriä. Syvimmillään järvi on noin kolme metriä.

Tallustelin viimeksi Littoistenjärven rannoilla aika tarkkaan vuosi sitten, jolloin kävelin tanssipaikan viereiseltä uimarannalta luontopolkua pitkin Järvelään ja takaisin.

Nyt järven reunamilla oli monta lintubongaria. Olin erottavinani kaukana uiskentelevista siivekkäistä ainakin kanadanhanhia ja kyhmyjoutsenia.

Mieleen juolahti kahden ja puolen vuoden takainen käynti samaisen vesistön äärellä. Tuolloin mukana oli työkaverini Pitkä-Simo. Littoistenjärvellä oli juuri tehty kemiallinen toimenpide, jonka seurauksena järvi oli kirkas kuin norjalainen tunturipuro.

Tietääkseni se jäikin Simon viimeiseksi Littoistenjärvi-kokemukseksi. Hän kuoli vuotta myöhemmin, äitienpäivänä 2018.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti