lauantai 26. lokakuuta 2019

Sunny Beachilla osa 3 - Nessebar

Nessebar on antiikin aikainen kaupunki Mustanmeren rannalla Bulgariassa Burgasin alueella. Se on tunnettu matkailunähtävyys, jonne on helppo päästä maan lomakohteista. Suurin niistä, Sunny Beach, sijaitsee aivan Nessebarin pohjoispuolella.

Antiikinaikainen osa kaupungista on saarella, joka on yhdistetty mantereeseen keinotekoisella kannaksella. Kaupungin väkiluku on 10 500.

Jo ennen viikon 40 Sunny Beachin reissua oli päivänselvää, että Nessebarissa pitää käydä. Se olikin koko viikon ainoa kulttuurielämys. Tämä siksi, ettei muuta ollut tarjolla, kun retkiäkään ei enää järjestetty sesongin ollessa lopuillaan.

Nessebariin pääsi sekä bussilla että veneellä. Jälkimmäinen vaihtoehto oli parempi ainakin käyntipäivänämme. Meri oli nimittäin rasvatyyni ja lämpötila +27.
Sunny Beacin rannan ainoa laituri oli parhaat päivänsä nähnyt. Suomessa moinen rutku kiellettäisiin samantien, mutta etelelässä ei olla niin turhan tarkkoja.

Katselin kauhusta kankeana laiturin metallirakenteita. Korroosio oli siinä pisteessä, että koko viritys voi retkahtaa hetkenä minä hyvänsä. Tämä ei kumminkaan tuntunut muita huolestuttavan, vaan laiturilla oli melkoinen vilinä.
Neljän kilometrin venematka maksoi kymmenen levaa eli noin viisi euroa. Mielelläni olisin ollut paatissa kauemminkin kun näin hieno ilmakin oli.

Vesibussissa oli lisäksemme paljon suomalaisia. Samoja naamoja tuli myöhemmin vastaan lentokentällä.
Nessebar oli täynnä vanhoja muureja ja kivirakennuksia, joista suuri osa oli kirkkoja. Kummallista, että noin pienelle alueelle on rakennettu pyhättöjä toisensa perään. Luulisi, että vähempikin olisi riittänyt, mutta ilmeisesti muinoin ei ollut muutakaan tekemistä kuin perustaa kirkko.

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Nessebar oli vähän vilkkaampi paikka kuin lähes autio Sunny Beach. Ei mikään ihme, että tällainen kiinnostaa turisteja.Vanhankaupungin päädyssä oli pieni idyllinen ranta. Kirkko- ja rauniokierroksen päätteeksi oli mukava istuskella laiturilla ja katsella merelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti