sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Maskun Rivieran marraskuuta

Käväisin viime torstaina työkaverini Timon kanssa Maskun Rivieralla. Siellä on pitänyt koko syksy piipahtaa, mutta nyt vasta homma toteutui.

Varsinais-Suomessa, Turun naapurissa sijaitsevat Maskun Riveiran hiekkakuopat ovat suosittuja vapaa-ajanviettopaikkoja. Monen hehtaarin kokoisia lätäkköjä on kymmenkunta ja varmasti jokaiselle halukkaalle riittää kesäaikaan paikka polskittavaksi.

Maskun kuopat syntyivät kun hiekkaa alettiin 1920-luvulla hyödyntämään ja etenkin sodanjälkeisessä rakentamisessa Maskusta kuskattiin hiekkaa Raisioon, Naantaliin ja Turkuun. Muun muassa Turun Runosmäen ja Nättinummen betonikerrostalot on valettu maskulaisesta hiekasta.

Lakko työpaikallani on tätä kirjoittaessani jatkunut kaksi viikkoa. Mikäli kelit olisivat olleet suotuisampia, olisi kuvausreissuja voinut tehdä enemmänkin lähiseuduille. Mutta kun lähes päivittäin on satanut ja kolmen paikkeilla alkaa tulla hämärää, ei ole ollut kovin suurta intoa ole minnekään lähteä.

Maskussa ei ollut aamupäivälläkään pahemmin valoa, mutta parin kilometrin lenkiltä tuli jonkun verran julkaisukelposia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti