lauantai 9. marraskuuta 2019

Katariinanlaakson kurret ja sorsat

Alkuviikolla poikkesin Katariinanlaakson luontopolulla. Se on Turun ja Kaarinan rajalla sijaitseva 17 hehtaarin luonnonsuojelualue, joka on suosittu niin ulkoilijoiden kuin luontokuvaajienkin keskuudessa.

Luontopolun varrella näkyy usein oravia, mutta tällä kertaa niitä oli harvinaisen paljon. Tai ainakaan minä en ole ennen noin montaa kurrea siellä tavannut. Jo heti polun alkupäässä, ennen Pitkänsalmen rantaa myötäilevää pengersiltaa, niitä vipelsi muutama pitkin metsikköä.

Oravia on hiukan hankala kuvata, koska ne eivät oikein ole hetkeäkään paikallaan. Onnistuin kumminkin saamaan jokusen suht hyvän foton.

Syyskuussa havaitsemani sorsat olivat taas pengersillan kupeessa. Ilmeisesti ne ovat tulleet läheisestä Uittamon venerannasta, jossa lintuja on sadoittain. Ehkä joku on heitellyt polulta pullaa luontopolulta mereen ja "sana" kiertänyt.

Kuvissa lähietäisyydellä poseerava yksilö saattaa olla sama kaveri, joka syyskuun lopulla asettui täsmälleen samalle kivelle seisomaan kuin nytkin. Matkaa välissämme oli noin metri. Ensi kerralla taidan ottaa jonkun vanhan leipäpussin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti