lauantai 23. maaliskuuta 2019

Talvikuvia kymmenen vuoden takaa

Facebookissa on jo pari vuotta ollut tarjolla Muistot-osio, josta voi katsella omia vanhoja päivityksiään vuosien takaa. Olenkin käyttänyt toimintoa viime aikoina ahkerasti, kun vihdoin tajusin mistä kohdasta klikkaamalla niitä voi katsella omatoimisesti. Aikani ihmettelin kun toisinaan näytölle putkahti "Katsele muistojasi" ja jokin satunnainen valokuva.

Tälle päivämäärälle palvelin ehdotti muistoksi kuvakansiotani nimeltä Talvikuvia 2008-2009. Olen siis maaliskuun 23. päivä 2009 lisännyt kyseiseen kansioon fotoja. Tarkemmalla syynillä ne olivatkin sen talvikauden viimeiset kuvapäivitykset.

Omia vanhoja kuvia katselee aina vähän kriittisesti. Ne ovat kumminkin aikansa tuotoksia ja täytyy koittaa vaan suhteuttaa taidot, kamera sekä olosuhteet sen mukaan. Dokumentaarista arvoa ikääntyvillä kuvilla on esimerkiksi silloin kun kyse on vaikkapa työpaikan laivaristeilystä. Kuka on kaljuuntunut vuosien saatossa, kuka jäänyt eläkkeelle ja kuka ehkä jo siirtynyt pilven päälle lajittelemaan paketteja.

Talvikuvia 2008-2009-kansiossa oli kattava katsaus maakunnan luontokohteista. Aika monta sunnuntaiajelua palautuikin mieleen kuvia katsellessani. Poimin parhaat palat talteen.


Saaronniemi, Turku


Hahdenniemi, Raisio


Kaupunginlahti, Naantali


Saaronniemi, Turku


Louhisaari, Askainen


Kaupunginlahti, Naantali


Heponiemi, Kustavi


Kaupunginlahti, Naantali


Kaupunginlahti, Uusikaupunki


Ströömi, Kustavi

1 kommentti: