sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kalevauva.fi Kaarinan kirjastossa

Kalevauva.fi on helsinkiläinen humoristista poppia ja folkia esittävä kahden miehen yhtye. Se on parin vuoden ajan viihdyttänyt kansaa Vauva.fi-keskustelufoorumilta poimittujen tarinoiden pohjalta tehdyillä kappaleilla.

Kalevauva.fi perustettiin vuonna 2016 Kaustisen kansanmusiikkijuhlien esiintymistä varten. Homman piti olla kertaluontoinen, mutta suuren suosion takia toimintaa päätettiin jatkaa.

Orkesteri on saanut osakseen paljon mediahuomiota. Vastaavaa konseptia kun ei ole ennen ollut. Kalevauva.fi on esiintynyt jopa presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien jatkoilla tehden suorassa lähetyksessä kappaleen presidentti Sauli Niinistöstä.

Yhtyeen muodostavat Aapo Niininen (kitara, laulu) ja Kimmo Numminen (banjo, kitara, huuliharppu, laulu).


Kuulin Kalevauvasta ensimmäisen kerran melko tarkkaan kaksi vuotta sitten. Kysymyksessä taisi olla aamutelevisiolähetys, jossa duo oli vieraana. Humoristinen musiikkinsa kolahtikin välittömästi ja Youtubesta katsottujen Kalevauva-videoiden seurassa on tullut vietettyä monta hauskaa minuuttia.

Olin pitkään odottanut hetkeä, jolloin voisin todistaa yhtyeen keikkakunnon. Tilaisuus koitti menneenä viikonloppuna. Kalevauva.fi esiintyi Kaarinan kirjastossa Kaarinatalossa. Ehkä hiukan erikoinen konserttipaikka, mutta osoittautui ihan toimivaksi.

Uuteen komeaan kirjastoon oli saapunut runsaslukuinen yleisö. Ikäajakauma oli melkoinen - teinityttöjä, kahdeksankymppisiä mummoja ja kaikkea siltä väliltä.

Varmasti ilmainen sisäänpääsy vauhditti kysyntää, mutta selvästi paikalla oli kovia fanejakin. Jopa eräs rajavartijan vaatteisiin pukeutunut keski-ikäinen mies oli aivan innoissaan ja lauleskeli mukana. Päällepäin en olisi uskonut häntä tämän orkesterin ihailijaksi.Pitääkö synnytyksessä olla alapää paljaana -kappaleella startannut tunnin mittainen konsertti piti sisällään varmasti kaikki Kalevauvan keskeisimmät kappaleet. Noin puolet niistä oli minulle tuttuja, loput kuulin nyt ensimmäistä kertaa.

Vaikka keikalla tulikin roppakaupalla kovia biisejä kuten Vanheneminen on ihanaa, Mieheni kertoi telakoituneensa saunaillassa, Sohva haisee perseeltä, Kuorsaava kissa ja Noloin asia mitä sinulle on tapahtunut kyläpaikassa, jäin kaipaamaan erästä tiettyä kappaletta. Nimittäin Panohanskat olisi ollut kiva kuulla.

Vaikka Kalevauva.fi:n tuotanto voi aluksi kuulostaa yhdestä puusta veistetyiltä, on kappaleissa suurtakin vaihtelua. Banjo on hallitsevassa asemassa lähes jokaisessa rallissa, mutta ei sekään samaa renkutusta koko ajan ole. Joistain bluesahtavimmista biiseistä tuli mieleen J. Karjalainen.

Numminen ja Niininen ovat taitavia muusikoita. En tiedä mitä kaverit ovat aikaisemmien puuhanneet, koska kumpikaan ei ole minulle edes nimenä tuttu ennen Kalevauvaa.

Kalevauva.fi:n keikka oli hauska piristys flunssaisen viikon päälle. Hymy on vieläkin herkässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti