maanantai 25. maaliskuuta 2019

Kevään ensimmäinen kyy ja Kuuvan merimaisemat

Sunnuntaina 24. maaliskuuta käväisin tallustelemassa Turun Ruissalon Kuuvassa. Puolenpäivän tienoilla raivonnut tuuli oli tyyntynyt sen verran, että ulkoilemaan viitsi lähteä.

Kuuvan parkkipaikan lähellä olevassa metsärinteessä on vanha romumonttu, josta on aikojen saatossa tullut käärmeiden talvipesä. Alue on rajattu köysillä ja merkitty infotauluin. Ajattelin poiketa katsomassa mahtaisiko kuopassa näkyä jo tähän aikaan keväästä jotain liikettä. Ja olihan siellä.

Paikalla päivysti minulle tuntemattomaksi jäänyttä pohjoisempaa murretta jutellut valokuvaaja. Hän oli ilmiselvästi luontomiehiä ja tiesi käärmeistäkin valtavasti lyhyehkön juttelutuokiomme aikana.

Kuopan reunoilla oli kuulemma vielä hetki sitten kolme kyytä lämmitellyt kevätauringossa, nyt enää yksi. En olisi ilman ohjeita ehkä edes havainnut sitä, sen verran huonosti luikero karikkeesta erottui. Kameran teleoptiikka riitti juuri ja juuri lähikuviin.
Kuuvannokan komeille kallioille on parkkipaikalta noin viidentoista minuutin kävelymatka. Se meinaan tuli mitattua aivan sattumalta palatessani autolle. Varmasti joku Sari Essayahin kopio taittaa reitin paljon nopeamminkin, mutta minä näköjään en.

Kuuvannokka lienee Ruissalon saaren suosituimpia ulkoilupaikkoja Kansanpuiston ja Saaronniemen ohella. Kyllähän siellä silmä lepää Airiston selälle tähyillessä - ellei sitten satu tuulemaan niin hemmetisti, että vesi valuu pitkin poskia. Jotain kuvattavaakin saattaa löytyä. Tällä kertaa tällaista.

1 kommentti:

  1. Ilma oli nätti , mutta tuuli oli kylmä...Hyviä kuvia kuten aina ! 🤗😊

    VastaaPoista