maanantai 4. kesäkuuta 2012

Vepsä Open Air 2012

"Turun kaupungin ulkoilusaari saari on muinoin toiminut salakuljettajien piilopaikkana. Nykyään Vepsä tunnetaan suosittuna päiväretkikohteena ja Turun kaupungin virkistysalueena.

Vepsän saari sijaitsee keskellä Airiston ulappaa. Saari on mainio päiväretkikohde, jonne vie Turusta useita vesibussivuoroja päivittäin. Mahtavan, 27 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavan kallion laelta voi tähyillä maisemia Satavan, Nauvon ja Rymättylän suuntaan.

Vepsässä on turvallinen uimaranta, kioski, kahvila-ravintola sekä vuokrattavana saunoja, veneitä ja kanootteja. Pidempään viihtyville löytyy myös majoitusvaihtoehtoja vuokrattavista loma- ja harjamökeistä." (Wikipedia)

Jo perinteiseksi muodostuneet Vepsän reissut alkoivat tänä kesänä sateisissa ja tuulisissa merkeissä. Koska mökki oli varattu jo pari kuukautta sitten, ei ollut hätäpäivää. Vepsä Open Airiksi ristimäni viikonloppu ei tällä kertaa ollut aivan nimensä veroinen, koska lämmitetyissä mökeissä ei paljon viima käynyt, eikä siellä kastunut. Nimi on muuten väännös Sauna Open Airista, joka on tamperelainen hevifestari.

Viikonloppu vaikutti olevan suosittu, vaikka ikkunsta ulos katsoessa niin ei olisi voinut luullakaan. Taisi lähes kaikki vuokramökit olla käytössä, sillä sunnuntain paluulähdöllä laiturilla notkui kymmenittäin ihmisiä. Ilmeisesti he olivat mökkiensä suojissa lauantaina, koska juuri ketään ei näkynyt saarella.


Hanhia tulevalla minigolfkentällä.

Vaikka tällä kertaa piti tinkiä ulkoilusta, oli saari pääosin ennestään tuttu kaikille. Oikeastaan keli oli niin huono, ettei ulkona oikein voinut olla kuin sen verran mitä grillikatoksessa meni aikaa ruokien kypsentämiseen. Lämpötila pysytteli alle kymmenessä asteessa, koko ajan satoi ja tuuli oli puuskittaista.Omituinen pahviviritys grillikatoksen katossa.

Aurinko tosin pilkahti kerran lauantain aikana, noin kymmenisen minuuttia. Mutta kaikkea ei voi saada, ja tuskinpa kellään osanottajalla oli loppujen lopuksi hellekelejä ikävä. Sen verran hauskaa oli muutenkin.Plussaa myös Vepsän kioskiravintolasta. Mukava henkilökunta ja monipuolinen valikoima ruoka-annoksia ja juomia.
http://www.turkutouring.fi/ulkoilusaari-vepsa_fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti