lauantai 30. kesäkuuta 2012

Hämis RahtiksessaToisinaan livemusiikkikokemus voi yllättää positiivisesti tällaisenkin rutinoituneen konkarin. Eilen kävi niin, kun Turun Aurajoessa olevassa Wanhassa Rahtilaivassa musisoivat Risto Hämis Hämäläinen ja kitaristi Marcus Heinonen.

Hämiksen nimi on vilahdellut silloin tällöin eri yhteyksissä. En kuitenkaan ole varma, olenko mahtanut kertaakaan törmätä mieheen missään. Kotisivujensa keikkakalenterin perusteella esiintymisiä riittää ruotsinlaivoilla ja maissa sen verran, että on suorastaan ihme, jollei miehen soittoa ole kuullut aikaisemmin.

Rahtilaivalla Hämiksen seurana oli sähkökitaristi Marcus Heinonen. Kaveri luritti hienoja sooloja menemään sitä vaiuhtia, ettei voinut muuta kuin ihailla.

Hämiksen laulu on aivan kansainvälistä tasoa. Jollei tietäisi hänen nimeään, voisi äijää hyvin luulla vaika amerikkalaiseksi ääntämisen perusteella. Hän kun ei todellakaan mongerra mitään formulaenglantia.En valitettavasti kuullut kuin kaksikon viimeisen setin. Mutta sen perusteella täytyy ehdottomasti mennä varta vasten keikalle kun sopiva tilaisuus vaan tulee. Nyt on vuorokauden verran soinut päässä duon esittämä Doc Holliday -klassikko Lonesome Guitar. Mahtava biisi, hieno valinta.

http://www.elisanet.fi/risto_hamalainen/index.htmEi kommentteja:

Lähetä kommentti