tiistai 15. kesäkuuta 2021

Marjaniemen luontopolulla 14. kesäkuuta

Eilen illalla ohjelmistossa oli ajelu Turun Ruissaloon, jossa kohteena oli Marjaniemen luontopolku

Alkuperäinen idea oli lähteä kiertämään Luolalanjärven luontopolku Naantalissa, mutta ajatuksesta luovuttiin harmaan keli takia. Ilmassa oli sateenuhka ja muutama tippa lopulta tulikin. 

Marjaniemen lenkki ei kovin pitkä ole, tuskin paljon kilometriä enempää, mutta sitäkin monipuolisempi luonnon antimiltaan. Eilen ei tosin ympäristöä ruvettu Niemisen Tomin kanssa sen kummemmin syynäämään, koska metsikössä oli aivan järjetön määrä hyttysiä. Hyvä kun eteensä näki! 

Mediassa on lähiaikoina uutisoitukin, että hyttyskesästä tulee tavallista kovempi. Viime aikojen sateet ovat olleet mannaa verenimijöiden sikiämiselle. 

Valmistauduin uhkaan viime viikolla, jolloin lähikaupasta mukaan tarttui hyttyssuihketta. Tuoteseloste lupaa, että aine "karkoittaa hyttyset heti jopa kahdeksi tunniksi ja punkit jopa kolmeksi tunniksi per käyttökerta".  

Perusteellinen myrkkyruiskutus koipiin ja käsivarsiin tuottikin tulosta. Jollei lasketa suuhun änkenneitä itikoita, selvisin Marjaniemen luontopolusta melko hyvin. 

Tammimetsän siimeksessä mutkitteleva polku on varsinainen lintuihmisten paratiisi. Itse en tosin nähnyt kuin pikkutikan. Muista luojan luomista mainittakoon laitumella maanneet mustat lampaat sekä Tomin bongaama pitkä ja ohut rantakäärme, joka luikerteli kasvillisuuden joukkoon niin vikkelästi, etten ehtinyt saada siitä kuvia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti