keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Juhannusmuistoja 2018

Keskikesän juhla juhannus meni hurahtaen ohi. Viimeisen parin kuukauden huonoin kelikin sattui sitten osumaan juuri tähän ajankohtaan. Suoranaista kohtalon ivaa, kun ensin ollaan helleaallon kourissa ennästyspitkään.

Porukka odotteli innoissaan pääsyä festivaaleille, mökeille tai ylipäätään mihin vaan pois kaupungin sykkeestä ja yhtäkkiä ilma onkin täysin perseestä. Sadetta ja tuulta, paikoin jopa myrskyä.

Oma alkuperäinen juhannusaaton sunnnitelmani oli Vepsän ulkoilusaari Turun edustalla. Moiset aatokset kumminkin kariutuivat päivän kuluessa. Mitä useimmin ikkunasta vilkaisin, sitä huonompi fiilis vaan tuli. Pitkin päivää muutkin tutut Vepsään lähtijät aloivat perua aikeitaan, joten minunkin oli aika luovuttaa ja miettiä jotain muuta.

Pelastus tuli ammattiliitoni kesäkodin Mäntyniemen muodossa. Paikka sijaitsee Turun Hirvensalossa ja on sopivan kaukana kaupungista, että tuntuu kuin olisi maalla. Minä kun en juhannuksiani missään kerrostalojen keskellä vietä.


Mäntyniemessä oli tuttua sakkia kymmenkunta ja loput illan mittaan vastaan tullutta olivat naamatuttuja tai työpaikan kautta tavattuja.

En ollut muistaakseni pelannut koronaa sitten rippikoululeirin, joka oli kesällä 1985. Yllättävän hyvin taidot palautuivat. Pari lämmittelykierrosta oli vähän hakemista, mutta kolmannen pelini voitin ylivoimaisesti.

Mäntyniemessä oli virallista ohjelmaa lipunnoston verran, sauna ja illemmalla karaokea. Vetäisin suurella innokkuudella Pelle Miljoona Oy:n Olen kaunis-kappaleen ja se taisikin olla ensimmäinen kerta, kun ole karaokea laulanut näin suuren yleisön todistaessa moista.

Kaksi mukanani tuomaa viinapulloakin hupenivat kovaa kyytiä, kunnes illan päälle loppuivatkin.
Onneksi juhannuspäivänä oli hieno ilma. Herättyäni ei ollut epäilystäkään missä päivän viettäisin. Kausikortille Vepsän yhteysalus MS Lilyyn oli jälleen käyttöä.

Ottaen huomioon juhannuksen ja Vepsän mökkien varaustilanteen, joka jo keväällä näytti kyseiselle viikolle täyttä, oli saarella ihmeen hiljaista. Vain yhdellä tulipaikalla oli kokoontuneena sen näköistä kaverusta, että varmasti oli kuppi eilen maistunut. Uusien, kesäksi 2013 valmistuneiden mökkien terasseilla tai lähistöllä oli hiirenhiljaista. Merkillistä.

Vepsästä avautuvia huikaisevia merimaisemia on vaikea ylittää. Päivä kuluikin pitkälti niitä katsellessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti