tiistai 5. kesäkuuta 2018

Föli-vesibussin kyydissä

Viime vuonna aloitettu Turun kaupungin Föli-vesibussikokeilu sai niin hyvän vastaanoton, että sitä päätettiin jatkaa tulevina kesäkausina.

Kyseessä on Aurajoesta, kaupungin keskustasta Martinsillan kupeesta lähtevä vesibussi, jonka toinen päätepiste on Ruissalon Kansanpuiston laituri.

Reitille on lisätty pysäkkejä viime kesästä. Uutuutena on Pikisaari Hirvensalossa. Sen sijainti on aika tarkkaan Ruissalon Kansanpuistoa vastapäätä. Tämän lisäksi stopit ovat Forum Marinumin ja Ruissalon telakan edustalla.

Matka Aurajoesta Martinsillan kupeesta Kansanpuistoon kestää noin 45 minuuttia ja kyytimaksu on sama kuin paikallisliikenteen bussilipun hinta eli kolme euroa.
Maanantaina 21. toukokuuta startannut kausi sai välittömästi ihmiset liikkeelle. Koska sattui olemaan helleviikko ja minulla aamuvuoroa töissä, päätin kantaa korteni kekoon torstaina 24. päivä.

Hieman vaatimattomamman MS Ruissalo -aluksen seuraksi reitille on tuotu Mikkelistä asti massiivinen MS Jaarli. Sekin täyttyi oitis päivän viimeisellä kello 18:30 lähdöllä.

Kansimiehen mukaan matka Mikkelistä Turkuun kesti kokonaiset kolme päivää. En kysynyt tarkemmin mitä reittiä he sieltä tulivat, mutta on siinä saanut tovin seilata.

Illan viimeiselle vuorolle Jaarli lähti vähän myöhässä. Eipä haitannut pätkääkään kun ei ollut kiire mihinkään. Kunhan halusin nähdä millainen Föli-risteily käytännössä on.
Pikisaaren laiturissa en ollut ennen käynytkään. Sama homma Ruissalon telakan suhteen. Molemmissa on ravintola; jos vaikka janottaa, niin ei muuta kuin hyppää pois ja menee vetäisemään huiviin muutaman ohrapirtelön. Takaisin kyytiin pääsee sitten myöhemmin. Tosin uudella maksulla, koska käsittääkseni lippu on voimassa kaksi tuntia.Päivittäistä Föli-vesibussiliikennettä jatkuu 2. syyskuuta asti. Sen jälkeen liikennöintiä jatketaan syyskuun kahtena seuraavana viikonloppuna.


1 kommentti:

  1. Kiitos infosta ja hienoista kuvista!
    Mielessä alkoi kytemään ajatus tehdä jossain vaiheessa päivän (tai yhden yön) reissu Turkuun. Edullisesti Onnibussilla täältä Helsingistä ja vesibusseilemaan.
    Löysin muuten blogiisi "Rodoksen myötä". Käytiin siellä kuukausi sitten.
    Ps. Jatkan blogisi selaamista, kiitos!

    VastaaPoista