torstai 16. elokuuta 2012

Åland osa 3 - Uffe på berget

Ahvenanmaan Godbyssä on näköalakahvila nimeltään Uffe på berget. Monikaan saarimaakunnassa vieraillut on tuskin voinut siltä välttyä. Käsittääkseni Uffe on Ahvenanmaan legendaarisimpia taukopaikkoja. Ainakin erikoinen.

Upeat näköalat saaristoon takaavat paikan suosion. Tuulessa huojuvaan 30 metriä korkeaan näkötorniinkin voi kiivetä, jollei kärsi ylitsepääsemättömästä korkeanpaikankammosta. Itse jätin tällä kertaa sen väliin. Viisi vuotta sitten sain juuri ja juuri voitettua fobiani. Pääsin ylös torniin, mutta tiukkaa teki. Samoin alastulo.

Huomasimme, että Uffe on käsittämättän kehnosti merkitty Sundista päin tullessa. Ei kyltin kylttiä missään. Pari kertaa kävi niin, että edessä oleva auto teki lähes paniikkijarrutuksen, jonka jälkeen mateli eteenpäin etsien oikeaa tienhaaraa. Godbyn ja Maarianhaminan suunnasta opastus on kyllä kohdillaan.

Uffen kotisivut http://www.uffepaberget.com/
2 kommenttia:

 1. Viimeisen kuvan oikeassa laidassa näkyvä viljavarasto on tuttu paikka. Sen koneiden huolto oli isäni kontolla 70-80-luvuilla.
  Joka kesäkuussa tuolla vietettiin parista päivästä viikkoon kalastellen, uiden ja tekemällä retkiä ympäri Ålandia. Ja aina paistoi aurinko!

  t. Veikko

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista!
  Rakennushan on melko hallitsevassa roolissa tuossa maisemassa. Jollain kumman tavalla se jopa sopii siihen. Ilmeisesti viljaa on lastattu laivoihin, koska ei kai moinen pömpeli muuten tuollaisessa paikassa olisi.

  VastaaPoista