perjantai 31. elokuuta 2012

Afterworld


Oulussa vaikutti 1990-luvulla ja vielä jonkun matkaa 2000-luvun puolellakin hevibändi nimeltä Afterworld.

Orkesterilta tuli kaksi levyä, jonka jälkeen se katosi vähin äänin. Tiedossani ei ole miten hiipuminen käytännössä tapahtui, mutta luullakseni toiminta ehtyi kun jalkaa ei saatu tarpeeksi hyvin musiikkibisneksen oven väliin.

Viime vuonna tosin hevisivusto Imperiumi.netin Messulauta -keskustelupalstalla otsikolla "Missä he ovat nyt?" joku viittasi Afterworldinkin perään. Toinen heppu vastaili, että "valmistevat parhaillaan kolmatta levyä, mutten teidä millä kokoonpanolla". Sen koommin en ole asian edistymisestä kuullut.

Afterworldin 1998 ilmestynyt debyyttilevy Dark Side Of Mind on mielestäni suomalaisen hevin parhaimmistoa. Perushevin ja power metallin välimaastossa soiva kiekko on pullollaan loistavia biisejä. Yhtye ei ihan päässyt samaan kakkoslevyllään Connecting Animals, joka julkaistiin 2000.

Tein samoihin aikoihin bändistä jutun Sue-lehteen. Haastattelu tapahtui sähköpostin välityksellä, mikä oli tuohon aikaan yleinen tapa, jollei soitellut suoraan uhrille. Saattaa olla tänä päivänäkin toimiva keino, ainakin ulkomaiden suuntaan sitä käytetään pikkubändien kanssa paljon.


Afterworldin laulaja Mika Kuokkanen.

Olin syksyllä 2000 mukana projektissa, jossa eräs Tornion mediakoulun opiskelija teki dokumenttia Afterworldista. Bändistä oli siihen aikaan tehtykin jo yksi dokkari oululaisen mediakoulun toimesta, mutta ilmeisesti tämä kaveri halusi siihen jotain erilaista näkökulmaa. Ainakin minut hän halusi kuvaajaksi. Muistaakseni minun olisi pitänyt vielä hoitaa haastattelujakin, mutta en muista niitä tehneeni tai ne eivät toteutuneet.

En ole sen koommin kuullut koko hankkeesta. Se lienee haudattu jo aikoja sitten. Olisi hienoa joskus nähdä niitä nauhoituksia, jos ovat edes enää tallessa. Muistan kuvanneeni ainakin Connecting Animals -levyn julkaisukeikan ja jotain takahuonepätkiä ravintolassa, jonka nimen olen jo unohtanut. Se oli hevibaari Oulun keskustassa, jonka keikkatilan katossa oli ilmastointiputkia. Afterworldin rumpali Jani Outinen oli siellä töissä baarimikkona.

Ehkä Afterworldista kuullaan vielä jos kolmas levy joskus ilmestyy.
10 kommenttia:

 1. Kyllä kolmas levy on teon alla ja alkaa olla loppusuoralla. Kypsytelty rauhassa. :)

  Kokoonpano on sikäli sama ettei uusia jäseniä ole tullut mutta rivit on harvenneet hieman. Julkaisuaikaa ei ole tiedossa vielä mutta ehkä ensi keväänä. Bändihän ei koskaan lopettanut, pidettiin vaan keikoista taukoa. AW

  VastaaPoista
 2. Yeah,

  Täälä meitä on kohtuullinen joukko joka odottaa "uutta tulemista"
  ...toivottavasti peruspoppoo on koossa.

  VastaaPoista
 3. Afterworld soitti pitkästä aikaa keikan 17.8.2013 Oulussa, keikka oli helvetin hyvä, olin katsomassa paikan päällä, toista kitaristia ei enää ollut mukana mut toimi pojilla homma helvetin hyvin. Bändi on todellakin aktivoitunut jälleen!

  VastaaPoista
 4. Syksyllä tehtiin tosiaan Privaatti- keikka jolloin soitto soi yli kaupungin isolla PA monien korviin ja hyvä niin.. Kyllä se sieltä tulee, koko kova levy! Olkaa hetki vielä kärsivällisiä. :)

  VastaaPoista
 5. Ollaan takas, uusi leyv on miltei valmis. Tää kommentti on liian vaikea saada näkyyn. Tuo robotti antaa sellaista koodia että huh huh. Soittakaa, tulkaa keikalle Old school! Moro.

  VastaaPoista
 6. Se baari oli WOODOO. Aikaa tuli vietettyä paljonki...
  Mukava kuulla että tiimi toimii edelleen ja runosuoli kukkii!!! Uus lätty(kin) hankitaan hyllyyn!!!

  VastaaPoista
 7. Muistatteko Project nimisen projektin, en muista tekikö muuta ku yhen demon . Oliko siinä näitä Afterworldin kavereita vai Myonin. Eikö Mika laulanut sillä herkällä Posliinityttö balladilla ja oliko siinä muitakin Afterworld porukkaa. Hienoo et saahaan uutta matskua, edellisestä onki aikaa

  VastaaPoista
 8. Posliinityttö on ensimmäisen kerran äänitetty Kemissä Tico-Tico studiolla vuonna 1993. Silloinen Rectum niminen bändi äänitti omaa tuotantoaan ja mukana tuolloin oli Mika Kuokkasen luotsaama Afterworldin esiaste bändi. Bändissä tuolloin soitti Marko Salo, Mika Kuokkanen, Petri Sääskö, Heikki Vähäkuopus. Sittemmin biisi on äänitetty uudestaan Professori Heikkerö bändin toimesta ja biisi löytyy heidän albumiltaan. Professori Heikkerössä vaikutti nykyisestä Afterworldista Mika Kuokkanen, Petri Sääskö sekä Jani Outinen.

  VastaaPoista
 9. https://www.facebook.com/afterworldofficial

  VastaaPoista
 10. https://www.qstock.fi/artist/afterworld/

  VastaaPoista