maanantai 26. kesäkuuta 2023

Vepsässä 17. kesäkuuta

Kolean alkukesän jälkeen helle iski Lounais-Suomeen oikein kunnolla.  Mitäpä sitä kauniina kesäpäivänä parempaakaan tekemistä kuin lähteä risteilemään Vepsän ulkoilusaareen. 

Kyselin useilta kavereiltani kiinnostusta hypätä samaa vesibussiin. Ehkä juhannuksen läheisyys tai lähikuukausina vellonut negatiivinen keskustelu saaren osin pilviin nousseista hinnoista sai heidät jäämään mantereen puolelle. Ketään ei kiinnostanut merimatka superkauniina päivänä.

Koska Vepsässä käyminen yksinkään ei ole allekirjoittaneelle ongelma, kiertelin pari tuntia saarta luontoa kuvaten ja upeista maisemista nauttien. Ilma oli takuulla kuluneen kesän hienoin. Edes juhannusviikolla ei päästy vastaavaan.
Tuppisuunakaan ei koko päivää tarvinnut olla. Heitin Jo-Jo Teatterin lavastemiehen kanssa läppää ja seurasin kun hän ahersi helteessä esitysrekvisiittaa kuntoon. Tiedä vaikka itsekin kävisin heinäkuussa katsomassa Mimmi Lehmä ja Varis-nimisen näytelmän. 

Vaikka en olekaan helteen ystävä, täytyy vaan toivoa, että tällaisia kelejä tulisi vielä. Kesäpäivä ei voi tästä hienompi olla. 
1 kommentti: