tiistai 6. kesäkuuta 2023

Kauden 2023 avaus Vepsässä

Kuten jossain aikaisemmassa blogikirjoituksessani mainitsinkin, eivät odotukset kesän 2023 Vepsän ulkoilusaaren kauteen alkaneet kovin häävisti. Talvella kiiri tieto, että saaren toiminnot itselleen Turun kaupungilta saanut yrittäjä aikoo poistaa kausikortin vesibussista ja vastaisuudessa matkustaminen tapahtuu kertamaksulla. 

Huhtikuussa samainen yrittäjä kuitenkin perui puheensa. Tarjolle tuli kausikortti, joka ei edes kata koko kautta, vaan 1.6.-31.8. välisen ajan. Saaren palvelut ovat kuitenkin auki toukokuun lopusta syyskuun alkupuolelle. 

Hintaa kortille on pantu poskettomat 250 euroa. Viime vuonna se oli 150 euroa, jossa siinäkin 50 euron lisäys vuoden 2021 hintaan. Kesällä 2020 kortti maksoi 73 euroa. Ensimmäisen kausikorttini Vepsän laivaan hankin kesällä 2015, jolloin sen hinta oli 56 euroa. Melkoinen nousu!  

250 euroa oli minullekin liikaa. Sen verran löytyy selkärankaa, etten kaikkeen kusetukseen suostu, vaikka vankkumaton Vepsä-fani olenkin. Silkkaa vittuilua, että tuollainen hinta on edes kehdattu asettaa. Yrittäjä nauraa matkalla pankkiin. 
Vepsä on alun perin tarkoitettu vähäosaisille kaupunkilaisille, joille ei ole omaa mökkiä ja mahdollisuutta viettää kesää edullisesti saaristossa. Nykyään homma on kääntynyt päälaelleen kun harvalla on enää edes varaa matkustaa Vepsään. 

Veikkaan, että saarella tulee joka tapauksessa käytyä kesän mittaan silloin tällöin. Ei noin hienoa paikkaa voi täysin ruveta boikotoimaankaan, vaikka hinnat kuinka vituttaisivat. Raahaan mukanani omia eväitä, jotka ovat pois Turun kaupungin tukeman yrittäjän kassasta.  

Lauantaina 3. kesäkuuta paha mieli oli kumminkin taka-alalla päästessäni pitkästä aikaa matkustamaan Vepsään MS Lilyllä. Käytin ensimmäistä kertaa nettilippuostoa, jolloin menopaluun hinnaksi tulee 20 euroa. Ihme kyllä homma toimi aika vaivattomasti. Kahdeksan kesää vilautin kausikorttia, mutta kuten sanottu, en sitä tuollaiseen riistohintaan osta. 
Laivassa näkyi tuttuja naamoja vuosien varrelta. Saaressa heitä oli monta lisää. Henkilökuntakin tuttua parilta viime vuodelta. 

Vuorokausi Vepsässä kului virvokkeita nauttiessa, grillatessa, hyvää musiikkia kuunnellessa ja luontoa valokuvatessa. 

Majoituksena ollut mökki oli tuttu, mutta pääsi yllättämään, että pohjoistuuli osui terassille niin aggressiivisesti. Siinä ei voinut istuskella, mutta jo kahdenkymmenen metrin päässä nurmella tilanne oli aivan toinen. 

Seuraava Vepsän keikkani on viimeistään juhannuksena, jolloin on jälleen mökki varattuna ja sama porukka kuin kahtena edellisenäkin jussina. 
2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja hieno kirjoitus. Ja samaa mieltä noista riistohinnoista. Juhannuspäivänä ollaan varmaan myös menossa Vepsään.

    VastaaPoista
  2. Joo, tosi hienoja kuvia, varsinkin tuo lokin "henkilökuva! Ikävä Vepsää, ehkä pääsemme Kallen kanssa käymään jossain välissä kerran. Taidetaan tänä kesänä käyttää rahat johonkin toisiin saariin. T. Susanna

    VastaaPoista