maanantai 18. huhtikuuta 2022

Kukonpäässä 15. huhtikuuta

Taannoin riehunut takatalvi alkaa olla ohi Turun seudulla. Auringonpaisteesta huolimatta luontopolut ovat vielä osin joko jäässä tai muuten vaan märkiä. Pitkäperjantaina käväisin Raision Kukonpäässä katsomassa selviääkö siellä kuivin jaloin. 

Kukonpää sijaistee Raision Viheriäisen ja Naatalin Nesteen öljyjalostamon välissä. Paikka on surullisenkuuluisa siitä, että sieltä löydettiin 7-päivää lehden törkyjutun takia itsemurhan tehneen laulaja Matti Inkisen ruumis. Itselleni negatiivisia fiiliksiä Kukonpäätä koskien aiheutti eräs blogini lukija, nimettömänä esiintyvä lintumies. Hänen mukaansa alueelle ei olisi mitään asiaa, vaikka sitä ei ole missään kielletty. Leiriytyminen ja avotulenteko sen sijaan ovat kiellettyjä.  

Raision Facebook-ryhmässä näkyy vähän väliä Kukonpää-aiheisia postauksia, eikä siellä kukaan ole mussuttanut, etteikö alueella saisi ulkoilla. Sen sijaan tämä anonyymi lukijani yltyi suoranaisiin henkilökohtaisuuksiin antaessaan palautetta Kukonpää-blogijutuistani. Kovin on hänenkin maailmansa pieni, jos tällainen on prioriteettilistallansa noin korkealla. 

Tapasin Kukonpäässä virolaisen telakkamiehen. Siihen mennessä saaliina oli kuulemma vain yksi kala. Eipä mennyt kauan kun hän alkoi arvostelemaan naapurimaan tyrannia, jota toki saa ja pitääkin arvostella.  

Törmäsin myös sattumalta entiseen työkaveriini Hanskiin, joka oli perheineen piknikillä aurinkoisella rantakalliolla. Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja suunnitella tulevia ulkomaanmatkoja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti