perjantai 1. huhtikuuta 2022

Kainuun reissu osa 5 - Hiljainen kansa

Hiljainen kansa on Suomussalmella sijaitseva Reijo Kelan vuonna 1988 suunnittelema ympäristötaideteos. 

Se lukeutui Kainuun reissumme kohteisiin ollen sopivasti Valtatie 5:n varrella, jota pitkin olisimme joka tapauksessa ajelleet. 

Pelto on vuodesta 1994 täytetty noin tuhannella variksenpelättimen kaltaisella hahmolla, joiden päät on tehty turpeesta ja vartalot puukepeistä. Kaksi kertaa vuodessa niille puetaan uudet vaatteet. 

Kesäisin alueella toimii Niittykahvila, joka on laajahko rakennuskompleksi. Itse en kahvia juo, joten investoin maittaviin käristemakkaroihin. Toinen pötkylä oli porosta tehtyä ja toinen tavallista, mutta en huomannut niissä juurikaan eroa. 

Vaikka Hiljainen kansa näyttää leppoisalta paikalta, en kumminkaan suosittele sitä pikkulapsille tai Lapin reissulta palaaville, viikon ryypänneille, mandoliinikrapulassa riutuville henkilöille. Ei välttämättä mielenterveydellisesti paras vaihtoehto.

Pellolla saisi varmasti myös kuvattua mainion musiikkivideon tai jopa kauhuelokuvan. Ei vaatisi suurta mielikuvitusta herättää turvepäät eloon ja nähdä niiden zombimaisesti vaappuvan kohti valtatietä etsimään tuoretta lihaa. 

 

1 kommentti:

  1. Taisit keksiä krapulassa Hiljaisen kansan musiikkivideon...
    Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista