lauantai 23. huhtikuuta 2022

Heponiemi pääsiäisenä

Pääsiäisenä Kustavissa käydessäni poikkesin Iniön lauttarannan lähellä olevalle Heponiemen loistolle. Se ja viereinen kummeli ovat ikoninen parivaljakko, joka esiintyy useissa Kustavi-aiheissa kuvissa. 

Entisen luotsiaseman rannassa olevat merimerkit ovat myös Saariston Rengastien varrella. Iniön lautalta ne näkyvät mainiosti jos vaan ymmärtää katsella ympärilleen.

Viime kesänä kävin monen vuoden tauon jälkeen Iniössä. Kyseessä oli elokuinen arkipäivä, jolloin istahdin erään geokätköilyyn hurahtaneen kaverini autoon. Kätköjä kyllä löytyi, mutta ei jutunjuurta tai valokuvia sen vertaa, että olisin väsännyt matkasta blogijutun. 
Pääsiäisenä päivä oli lämmin ja tyyni. Katselin kivikkoihin jos sattuisi näkymään matelijoita. Rantakäärmeitä olen aiemmin tavannut läheisellä aallonmurtajalla. Loiston ja kummelin liki on potentiaalista maastoa, jossa luikeroita saattaisi olla, mutta yhtään ei osunut näkökenttääni.

Lisäsin viitisen kuvaa Facebookin I Love Kustavi-ryhmään muutama päivä takaperin. Tykkäyksiä on tätä kirjoittaessani tullut huimat 338 kappaletta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti