tiistai 6. heinäkuuta 2021

Ruissalon luontoa 5. heinäkuuta

Maanantaina 5. heinäkuuta suuntasin happihyppelylle helteiseen Ruissaloon. Turun saarista tunnetuimman tavoittaa keskustasta käsin autolla vajaassa vartissa, mutta tuokin matka oli varsin hiostava ilmastoinnista huolimatta.

Ensimmäinen etappini oli Turun yliopiston kasvititeellisessä puutarha. Huomasin muutama päivä sitten kaverini julkaisusta, että lummelammessa kuukausi takaperin mölynneet vihersammakot olivat hänen kuviensa perusteella yhä siellä. 

En kuitenkaan bongannut lammikosta kuin yhden sammakon. Ilmeisesti pallosilmät ovat lähteneet muille maille tai päätyneet jonkun ruuaksi. Kurnutustakaan ei kuulunut ollenkaan. Viimeksi oli toisin, kuten oheisesta linkistä selviää http://kaislatuuli.blogspot.com/2021/06/molysammakot-lammessa.html?m=0

Kaikenlaista muuta luontokappaletta näkyi senkin edestä. Sinitiainen parkkeerasi korrelle melkein viereeni, kotilo liikehti lummenlehdellä, leppäkertut kiipeilivät kilpaa ja aukeamaisillaan ollut lumpeenkukka näytti kuin olisi suoraan Alien-elokuvasta napattu. 

Pari kuvaa on Ruissalon kärjestä Kolkannokasta, jossa käväisin myös. 












2 kommenttia: