keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Nautelankoskella 6. heinäkuuta

Heinäkuun kuudentana päivänä istahdin ystäväni Miika Hyttisen henkilöautoon. Tiedä sitten kuka sellaisen automallin on suunnitellut, mutta ainakin minulla on suunnattomia vaikeuksia mahtua sinne.  

Suuntasimme Riihikoskelle, jossa sijaitsee Wanha Vehnämylly. Se on yhdistetty vanhan tavaran liike, museo ja kahvila. Intoa puhkuen näimme silmissämme sadat vinyylilevyt, jotka olisivat pian kättemme ulottuvilla. 

Nyt vaan kävi niin hullusti, ettei liike ollutkaan aurinkoisena tiistaina auki. Omistaja seisoi sattumalta pihalla ja päästi kumminkin meidät lp-levyjen kimppuun. Hän muisti minut edelliseltä käynniltäni. 

Vehnämyllyn ylimmässä kerroksessa olevat levyt ovat laadukkaampia kuin monilla kirpputoreilla. Rahaa saisi palamaan suuriakin summia jos sitä vaan olisi. Ostin Ian Gillan Bandin ja Cheap Trickin levyjä. 

Paluumatkalla Turkuun ehdotin visiittiä Liedon Nautelankoskella. Se on Aurajoen kahdeksas koski ja samalla joen pisin koski 600 metrin pituudellaan. Putouskorkeus on 16,9 metriä. 

Nautelankosken ympäristössä on rehevä ja monipuolinen kasvillisuus. Keskityinkin lähinnä sen kuvaamiseen itse kosken sijaan. 

Koska kesäsateita ei ole ollut, ei vesikään vellonut kuten keväisin, jolloin valtava pauhu kuuluu pitkälle parkkipaikalle saakka. Jokiuoma oli lähes kuiva, mutta silti käymisen arvoinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti