torstai 27. elokuuta 2020

Haunisten altaalla 26. elokuuta

Haunisten allas on tekojärvi Raision Haunisissa. Urbaanista miljööstä autoliikkeiden ja teollisuushallien takaa paljastuu rauhallinen ulkoilualue, joka on nyt korona-aikana saanut paljon uusia kävijöitä. 

Mediassa on ahkerasti puhuttu kotimaan matkailun ja luontoelämysten puolesta. Omasta tuttavapiiristänikin moni ennen suunnilleen luontoa kavahtava on ruvennut ramppaamaan metsäpoluilla. 

Keskiviikkona 26. elokuuta Haunisten altaalla ei kumminkaan näkynyt kuin muutama kanssalenkkeilijä, vaikka parkkipaikalla autoja riittikin. 

Ilma oli kuin morsian, suoraan vanhasta suomifilmistä napattu. Komeat pilvet reunustivat järven rantoja. 

Haunisten altaan kiertävä noin kolmen kilometrin reitti taittui suunnilleen tunnissa. Parkkipaikalle päästyäni alkoi sade ihan metrilleen auton kohdalla. Merkillinen homma.


Silmiinpistävää reitillä on haitallisen vieraslajin lammikin (Nymphoides peltata) leviäminen järvessä. Päällisin puolin kauniilta näyttävät keltakukkaiset kasvit eivät tänne kuulu. 

Haunisten altaan historiaa en tässä sen enempää kelaa, mutta sitä löytyy linkistä, joka blogini kävijälaskurin mukaan on ollut yksi luetuimmista jutuistani viimeisen puolen vuoden aikana. http://kaislatuuli.blogspot.com/2015/04/kierros-haunisten-altaan-ympari.html 1 kommentti:

  1. Haunisten allas tulee säilyttää!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista