sunnuntai 16. elokuuta 2020

Brändön Lappossa osa 4 - Björkö

Heinäkuun alkupuolella tehdyn Ahvenanmaan reissun majoitus oli Brändön Lappossa, mutta ryhmämme liikkui myös muilla saarilla. Syitä moiseen oli etenkin matkanjohtajamme Kaj Ahlrothin geokätköharrastus ja minun valokuvausintoni. 

Koska kesäkuun helteet olivat muisto vain, saimme osaksemme raikasta saaristolaistuulta, joka paikoin oli jopa kylmä. Sadetta onneksi ei tullut kuin paluupäivänä lauantaina, silloinkin tosin koko päivän ja oikein vaan rankasti. Lappo oli helposti nähty yhdessä päivässä. Edellisessä blogikirjoituksessani kerroin Maarianhaminan retkestä, joka tehtiin kolmantena reissupäivänä perjantaina. Torstaina poikkesimme naapurikunnassa Kumlingessa, jonne pääsi lossilla. 

Kumlingen pääsaarella emme kumminkaan olleet, vaan Lappoa lähinnä sijaitsevalla Björköllä. Se on pienehkö, maatalousvaltainen saari, jossa ei juuri liikettä näkynyt. 
Alhroth löysi melko helposti saaren kaikki geokätköt. Erässä paikassa teki vähän tiukkaa, mutta sattumalta maajussi hurautti traktorillaan vastaan ja neuvoi kätkön sijainnin. Kuulemma se oli aika hankalasti jemmattu katajapuskaan. 

Björkön erikoisuus oli eräällä pikkutiellä ollut kauriin jalka. Tai ainakin olettaisin sen olleen kauriilta peräisin. Mikä ihme on saanut sen katkeamaan juuri tuosta kohdasta vai olisiko juuri ammuttu eläin ollut jossain peräkärryn kyydissä, josta koipi tippunut tielle?Pikkuteitä Björkössä riitti. Geokätköjä etsiessä niitä koluttiin aika monta, mutta kovin oli hiljaista kiihkeimmän kesälomakauden aikana. Maajussi ja lossikuski olivat ainoat ihmiset jotka näimme koko kolmentoista asukkaan saarella. Edes mökkiläisiä ei liikkunut missään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti