maanantai 4. toukokuuta 2020

Ruissalon rantakäärmeorgiat

Sunnuntainen käyntini Turun Ruissalossa käynti poiki jälleen kuvia rantakäärmeistä. Täytyy oikein ihmetellä miten niitä tänä keväänä näkyykin näin paljon.

Jo pari viikkoa sitten törmäsin samaisessa paikassa parittelun tiimellyksessä kiemurteleviin käärmepötkylöihin. Tuolloin ajattelin, että nyt kävikin järjetön mäihä ja sain ainutkertaisia kuvia, mutta eilinen oli melkein toisinto siitä. Tarkemmin linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2020/04/rantakaarmeet-paritteluhommissa.html
Kuvauspaikka on vilkkaan ulkoilureitin varrella, joten lukuisia uteliaita ihmisiä kerääntyi seuraamaan käärmeiden touhuja. Tappituntumalle, koronaetäisyyksistä täysin piittaamattomasti, tunkivat niin vaarit kuin mammatkin kännykkäkameroineen pikku lasten ihmettellessä vieressä.

Ihmisten kyky erottaa ranta- ja kyykäärmeet on todella onneton. Huomasin sen jälleen lukuisista kuulemistani kommenteista. "Reino, älä nyt mene sinne lähelle, etteivät ne kyyt pure sinua", "Apua Anneli, minä kuolen kohta tähän" tai "Pikku-Alma, nyt pois siitä ja heti tai kyyt hyökkäävät kimppuusi".

Tunnistin kaksi Facebookin Turku- ja luontoryhmistä tuttua ahkerasti kuviaan julkaisevaa hahmoa, joista toinen näyttävästi heilui pitkän putkensa kanssa lähellä käärmeitä. Ohi kulkivat myös lapsuudestani tutut siskokset, joista nuorempi julkaisi tänään Facebookissa yhden kärmeskuvan.

Käärmepaikka rupeaa hiljalleen olemaan tunnettu. Haittapuolena on, että ennen pitkää joku saattaa ottaa nirrin pois näiltäkin harmittomilta luontokappaleilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti