keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Kun Turkuun satoi vuoden ensilumi

Turkuun satoi vuoden 2020 ensilumi karkauspäivänä 29. helmikuuta. Maa oli puolivalkoisena ja näytti kuukausia kestäneiden vesisateiden jälkeen perin kummalliselta. Lystiä kesti melkein vuorokauden, sillä jo sunnuntaina 1. maaliskuuta lumi oli sulanut.

Olin lauantaiksi sopinut työkaverien kanssa, että ottavat minut kyytiin Linnankadulta Auran Panimon takaa. Ehdin nimittäin käydä Turku RockAcademyn järjestämillä levymessuilla ennen kuin istahdin autoon, jonka päämääränä oli Ruissalon Saaronniemi.

Levymessuilla ei ruuhkaa ollut. Pari tuttua myyjää ja asiakasta bongasin. Hyvä kumminkin, että tällaisia järjestetään. Tällä kertaa oli ilmeisesti mainonta hiukan jäänyt lapsenkenkiin, koska yksi vakiokävijä ei ollut kuullutkaan koko tapahtumasta kun päivällä soittelimme.

Saaronniemessä lunta ja talven ihmettä oli seuraamassa lukuisa joukko ihmisiä. Työkaverit menivät saunomaan ja uimaan, minä painelin kamera kaulassa kohti Kolkanniemeä.
Kolkanniemessä uiskenteli kyhmyjoutsenperhe. Yksi oli viime kesän poikanen. En ole muutamalla viime käynnilläni joutsenia nähnytkään, mutta nyt taas tärppäsi. Yleensä niistä saa kohtalaisia kuviakin.

Jäin suustani kiinni erään eläkeläismiehen kanssa, joka oli siikaa kalastamassa. Ei kuulemma kalaonni ollut oikein käynyt, mutta muuten oli mukavaa seisoskella tuulessa ja tuiverruksessa Teneriffan loman jälkeen. Koronavirus ei ollut hänen matkaansa vaikuttanut, mutta asiaa koskevaa tiedostusta oli ennen paluulentoa seurattu aktiivisesti.

Työkavereiltani kuulin, saunan lauteillakin oli joku herra ottanut puheeksi koronaviruksen. "On pelkästään hyvä asia, että sellainenkin virus on, koska se tappaa Suomen kaikki kaksi tuhatta pedofiiliä". Kun lausuntoa oli hieman kyseenalaistettu, oli kaveri ruvennut jankkaamaan oikein kunnolla, että asia on vaan juuri näin. Meitä on moneksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti