keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Saaronniemen rantakäärme

Tässä kuussa olen käynyt useamman kerran Turun Ruissalossa. Lämmin ja helteinen loppukevät on antanut luonnon heräämiselle puhtia.

Keskiviikkona 23. toukokuuta saaren kärjessä Saaronniemessä vastassa oli melkoinen vihreys ja vehreys. Vaahterat olivat jo täydessä lehdessä.
Jokin aika sitten sain eräältä harrastajaluontokuvaajalta vinkin missäpäin Saaronniemeä voisi hyvällä todennäköisyydellä bongata käärmeitä. Sen jälkeen olenkin katsellut tuota paikkaa sillä silmällä. Heti ensimmäisellä kerralla se tuotti tulosta, kun puolikas rantakäärme näkyi kiven kolosta. Mutta nyt tärppäsi oikein kunnolla.

Tämä veijari ei ollut minusta moksiskaan, vaan katseli uteliaana mikäs tyyppi se tuossa oikein heiluu kameransa kanssa. Välimatkaa käärmeeseen oli muutama metri. 

Monien inhoama luontokappale oli ilmeisesti hiljattain nauttinut aterian, sillä suunnilleen puolivälissä sen kroppaa oli muhkura. Saattoi olla myyrä tai joku muu makoisa jyrsijä.

En ole aiemmin onnistunut saamaan näin hyviä kuvia käärmeestä. Yleensä ne tuppaavat olemaan turhan vikkeliä ja menevän oitis piiloon kun yrittää ottaa fotoja.

Kolkanniemessä puolestaan oli paljon vesilintuja. Valkoposkihanhia, haahkoja ja kyhmyjoutsenia.1 kommentti:

  1. Hieno kaksihaarakielikäärmekuva!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista