keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Haunisten altaalla 6. toukokuuta

Joskus blogijuttujen otsikointi saattaa toistaa itseään. Huomasin nimittäin eilen, että tätä edeltävä blogijuttu on tismalleen samalla tavalla nimetty kuin noin vuosi sitten tehty Vuoden ensimmäinen Savojärven kierros.

Tästä jutusta, jota parhaillaan luet, voisi puolestaan tulla mieleen vaikka jonkun suomirokkibändin kappaleen nimi - Haunisten altaalla 6. toukokuuta. Että siitä vaan Korroosio, Rattlers tai jokin muu raisiolaisyhtye väsäämään biisiä. Titteli olisi jo valmiina.

Haunisten allas on Raision Mahittulan kaupunginosassa sijaitseva vuonna 1973 rakennettu tekojärvi. Se on pinta-alaltaan 38 hehtaaria ja sitä käytettiin raakavesivarastona vuoteen 2012 asti. Altaan rakensi Raisio-Naantalin vesilaitos ja ensimmäisen kerran se täytettiin Raisionjoen vedellä 1974.
Haunisten altaan 3,5 kilometrin mittainen rantaviiva on pääosin mäntymetsää ja alueella kiertää ulkoilureittejä. Tutun peruslenkin eli altaan ympärikävelyn tallailin viimeksi joskus syyskesällä, joten aurinkoisena sunnuntaina 6. toukokuuta olikin jo korkea aika palata samoihin maisemiin.

Mikäli lähtee kierrokselle kääntyen vasemmalle viime vuonna tehdyltä suurehkolta parkkipaikalta, tulee muutaman sadan metrin päässä vastaan niin ikään viime vuonna rakennettu grillauskatos. Siinä olisi varmasti ollut oiva mahdollisuus kypsentää retkieväät, mutta tarvinnee tulla joku toinen kerta varta vasten grillailemaan.

Grillauspaikalla viihtyneet Lähi-idän miehet eivät olleet kytkeneet lemmikkiään mitenkään, vaan koira juoksenteli innokkaasti vapaana ja tietenkin suoraan kohti. Onneksi se kiinnostui enemmän Mika Penttisestä, joka varmaan tuoksui oman taloutensa lemmikkieläimille.

En ole mikään koirafani ja melkein kaikki kissaa isommat karvaturrit lähinnä pelottavat. Kun läähättävä, säkäkorkeudeltaan metrinen hurtta ryntää kohti, on olo aika orpo.

Noin tunnin mittaisen kävelylenkin aikana Haunisten altaan rannoilta löytää kaikenlaista kuvattavaa, ainakin jos viitsii hiukan katsella ympärilleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti