sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Patrik Cateringin syntymäpäivät Maisaaressa

Rymättylässä sijaitsevan Turun kaupungin ulkoilusaaren Maisaaren nykyinen saari-isäntä Patrik Qvarnström ilahdutti allekirjoittautta muutama viikko sitten sähköpostilla. Aiheena oli kutsu hänen pitopalveluyrityksenä 20-vuotisjuhliin, joka järjestettiin Maisaaressa.

Kutsu oli sen verran houkutteleva, ettei moista voinut ohittaa. Ei etenkään, kun lauantaina 19. toukokuuta ei ollut muutakaan menoa sovittuna.

Päivän ohjelmaan kuului muun muassa grillaamista, saunomista, akustinen kitaraduo, sumopainia, tankofutista, luontopolku ja värikuula-ammuntaa sekä tarvittaessa majoituskin. Ja kaikki tämä ilmaiseksi.Yhteysalus Isla starttasi aamulla kello 8:15 Rymättylän Haapalan laiturista kohti Maisaarta. Ilma oli kuin morsian ja odotettavissa helteinen päivä. Aurinkorasva tietenkin unohtui ottaa mukaan ja niinpä palanut otsolohko kuumotti illalla.

Kyyti vähän hankalasti saavutettavaan Haapalan rantaan järjestyi naapurini avustuksella. Hän palasi illalla Islalla takaisin, mutta minä ja kolme muuta kaveria jäimme yöksi saareen. Mökkinämme oli Nuotta, jonka totesin jo viime kesänä hyväksi majapaikaksi.

Maisaaressa Patrik Qvarnström piti pian tervetuliasmaljojen jälkeen avajaispuheen, jossa hän kertoili muun muassa yrityksensä historiasta.
Alkupuheiden jälkeen päärakennuksen pihalla oli huutokauppa, jossa tavarat vaihtoivat omistajaa vaivaisella yhdellä eurolla.

Harri Nato Leino huusi vanhan myrskylyhdyn. Periaatteessa olisin itsekin voinut ostaa sen vaikkapa vain koristeeksi.


Maisaaren luontopolku on pistetty parempaan kuosiin sitten viime syksyn. Infotaulut uusittu ja taisipa erään ojan yli menevä lankkusiltakin olla tuore.

Polulta pääsi Varvin tilalle, autiotalolle, jonka pihalla oli tarjolla saarella työharjoitteluaan suorittavan Timo Mätön grillaamia makkaroita.

Aivan erään helsinkiläistuttuni, roudari Renska Koiviston, näköinen Mättö paljastui hänkin Koiviston tuttavaksi kun mainitsin yhdennäköisyydestä. Samalla kävi ilmi, että Mättö on ollut kuskina lukuisille suomalaisbändeille Euroopan kiertueilla. Maailma on pieni.
En ollut ampunut sitten lähes kolmenkymmenen vuoden takaisten armeija-aikojen. Niinpä tartuin into piukassa värikuulapyssyihin ja annoin palaa. Isommalla vehkeellä en jostain syystä oikein osunut, mutta pienempi pyssy oli kuin tehty meikäläiselle. Taulut vaan kolisivat kun räiskin menemään.

Patrik Cateringin 20-vuotissyntymäpäivät oli kaiken kaikkiaan hieno tilaisuus. Päivän ohjelma oli erittäin kattava, eikä nälkäkään päässyt kertaakaan yllättämään.

Varmasti jossain vaiheessa suvea tulee jälleen käytyä Maisaaressa, viimeistään elokuussa kun olen kesälomalla. Vepsän ulkoilusaareen liikennöivä MS Lily saisi ajella myös Maisaareen edes muutaman kerran viikossa, jolloin pääsy sinne helpottuisi huomattavasti. Joskus muinoin niin on kuulemma ollutkin, enkä ymmärrä miksei voisi olla nykyäänkin. Turku Touring herätys!1 kommentti: