tiistai 31. tammikuuta 2012

Presidentinvaalihumua

Suomen presidentivaalien toinen kierros on parhaillaan käynnissä. Vastakkain ovat ennakkosuosikki Sauli Niinistö (kok.) ja Pekka Haavisto (vihr.). Konservatiivit vastaan liberaalit, kuten on annettu ymmärtää.
En olisi uskonut, että tulen tästä aiheesta ikinä kirjoittamaan. Innoittajani toimi mikäpä muu kuin Facebook, tuo isojen lasten virtaalinen hiekkalaatikko.

Olen lopen kyllästynyt Pekka Haaviston kannattajien suoltamaan loputtomaan propagandaan, jota tilapäivityksissä esiintyy. Ollaan olevinaan niin avarakatseisia ja suvaitsevaisia. Sauli Niinistö on heidän mukaansa muun muassa rasisti, rotta ja lahtari.

Pekka Haavistosta ei sen sijaan saisi sanoa mitään negatiivista. Ei etenkään hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan. Jos sanoo, on oitis suvaitsematon, rasisti, homofobiikko, maahanmuuttovastainen ja ties mitä.Minulla on Facebook -kavereina homoja, biseksuaaleja, siviilipalvelusmiehiä, armeijan käyneitä naisia, kokoomuslaisia, vasemmistolaisia ja vaikka ketä. Minulle on aivan sama kumpaa ehdokasta joku äänestää. Minua ei kumminkaan tarvitse leimata esimerkiksi suvaitsemattomaksi, rasistiksi, homofobiikoksi, maahanmuuttovastaiseksi tai miksikään muuksikaan, jollen itse äänestä Haavistoa. 

Itseään liberaaleina ja suvaitsevaisina pitävät henkilöt ovat monesti itse juuri pahimpia ahdasmielisiä valittajia ja mesoajia, jotka luulevat aina olevansa oikeassa ja muiden väärässä. Se siitä suvaitsevaisuudesta sitten.
Tästä kaikesta ärtyneenä kirjoitin viime sunnuntaina provokatiivisen tilapäivityksen Facebookiin. Se kuului näin: "Äänestin eilen heteroa, join helvetin paljon viinaa ja kuuntelin Uriah Heepia lähes koko illan. Siinäpä tärkemimmät."

Palautetta tuli tasaisesti pitkin päivää. Tämänhetkinen tykkäyssaldo on 42 kaveria ("En tykkää" -painiketta Facebookissa ei ole). Kommentteja on varmaan parikymmentä. FB-kaverimäärä väheni kahdella.2 kommenttia:

  1. Näinhän se on. Jos ei olekaan täysin samaa mieltä kuin "suvaitsevainen" tai uskaltaa ihan itsenäisesti valita vaihtoehtonsa eikä tee niin kuin "suvaitsevaiset" vaativat, niin sitten onkin jo tiedossa aggressiivisia hyökkäyksiä, ylilyöntejä ja lahkolaismeininkiä, jossa "toisinajattelija" halutaan tuomita, leimata ja jopa hylätä "kavereista". Tosin eivät tuommoiset mitään kavereita ole olleetkaan, jos "kaveruus" päättyy siihen, että ei tee niin kuin nämä "kaverit" käskevät ja äänestä heidän ehdokastaan.

    Nykypäivän punavihreät "suvaitsevaiset" ovat suurin piirtein yhtä suvaitsevaisia kuin natsit aikanaan. Tai stalinistit, se lienee parempi vertaus koska Vihreiden kansanedustajissakin on vanhoja stalinisteja.

    Kaikkein paradoksaalisinta tässä Haavisto-tapauksessa on se, että itse ehdokas eli Pekka Haavisto vaikuttaa oikeasti suvaitsevaiselta ja maltilliselta mieheltä, joka ei tuomitse tai vainoa eri mieltä olevia ja joka käväisi sulassa sovussa perussuomalaisen Teuvo Hakkaraisen sahallakin ja on tämän kanssa ystävystynyt. Haaviston kannattajat, tukijat ja häntä ympäröivä kiihkomielisen suvaitsematon häirikköporukka onkin sitten jotain aivan muuta, eli tyypilisiä vihreitä ja vasemmistoaktivisteja.

    VastaaPoista