torstai 12. tammikuuta 2012

Yön Kiitos ja kunnia TV2:lla

TV2 esitti keskiviikkona 11. tammikuuta Helsinki Areenalla kuvatun koosteen Yön Kiitos ja kunnia -kiertueen konsertista. Keikkapäivä oli 10. joulukuuta 2011.Kirjoitin marraskuussa blogiini kiertueen Turun osuudesta. Oli hämmästyttävää nähdä ja kuulla television välityksellä, kuinka paljon eroa keikoissa olikaan. Joko televisiolähetykseen päätynyttä materiaalia on leikattu rankalla kädellä tai sitten Yö tosiaan oli erilainen näillä kahdella keikalla.

Kun Turun konsertissa puolet ajasta varasti taustalaulajanaiset, Jussi Hakulinen ja basisti Jukka Lewis, näytettiin nyt pääosin sitä jota pitäisikin näyttää eli laulaja Olli Lindholmia. Turun keikalla hänen ääni ilmeisesti reistaili pahemman kerran, joten korvaajiksi otettiin muita kiertueella mukana olleita laulutaitoisia ihmisiä.Settilistakin näköjään eli kiertueella. Turussa bändi aloitti uransa ensimmäisellä hitillään Likaiset legendat l, jonka jälkeen seurasi välittömästi seuraava alkuaikojen hitti Särkynyt enkeli. Helsingissä keikka alkoi viimeksi mainitulla. Tai sitten koostetta oli saksittu.

Television välityksellä minäkin näin nyt Yön kosketinsoittajan, joka Turussa oli katseeni ulottumattomissa jossain lavarakenteiden sivulla.

Kamera- ja ohjaustyö oli ensiluokkaista. Olli Lindholmin välihöpinät olivat suurimmaksi osaksi toistoa Turun keikasta, mutta ainakin yhden asian hän muisti väärin spiikatessaan Kuorotyttö -biisiä sisään. Kappale on nimittäin vuodelta 1984, eikä 1985, kuten Lindholm kertoi.Olen kerran tavannut Olli Lidholmin kahden kesken. Tämä tapahtui helsinkiläisessä hotellihuoneessa talvella 2003. Tarkemmin asiasta voi lukea oheisesta linkistä.

http://www.sue.fi/2008/02/yo-tekee-pojasta-miehen/4 kommenttia:

 1. Kuorotyttö on vuodelta 1985, bändin viimeinen levytys Hakulisen kanssa. Setti taas pysyi samana koko kiertueen aikana eli lähetystä on leikattu siltä osin.

  Hakulisella, Lewiksellä ja kuorotytöillä oli siis osansa muuallakin kuin Turussa. Ollin ääniongelmilla tai millään muullakaan ei siis ollut asian kanssa mitään tekemistä.

  Tuossa Helsingin setti kokonaisuutena:

  Set 1
  Likaiset legendat
  Särkynyt enkeli
  Kuorotyttö
  Laulu rakkaudelle
  Tia-Maria
  Sunnuntaisin kuolee kuninkaat
  (vocals by Jussi Hakulinen)
  Joutsenlaulu
  (vocals by Jussi Hakulinen)
  Oikee enkeli
  (vocals by Jukka Lewis)
  Onnen hohteessa
  Ohikiitävää
  (Juha Tapio cover) (with Juha Tapio)
  Kuin sävel oisi hän
  (vocals by Juha Tapio)
  Ihmisen poika
  Tuhat kilometriä luotasi /Lasisilmä / Kuuhullu / Kiertolainen / Satelliitit / En rakasta sua enää / Laulu meille kahdelle
  (medley by Suvi Teräsniska, … more)

  Set 2
  Vie mut minne vaan
  Niin paljon me teihin luotettiin
  Tie sydämeeni
  Tällaisina aikoina
  Särkyvää
  (vocals by Olli Lindholm and Suvi Teräsniska)
  Katujen kuningatar
  (vocals by Miina Mikkonen)
  Hän tanssi kanssa enkeleiden
  (Jussi Hakulinen song) (vocals by Jussi Hakulinen)
  Deadline
  (vocals by Jukka Lewis)
  Yötä vastaanottamaan
  Pettävällä jäällä
  (vocals by Olli Lindholm and Annika Eklund)
  Loisto
  Encore:
  Kiitos ja kunnia
  Rakkaus on lumivalkoinen

  VastaaPoista
 2. Kiitos pitkästä vastauksestasi. Muistin, että Kuorotyttö olisi ollut Nuorallatanssija -älppärillä.

  VastaaPoista
 3. Yö on pidetty ja haukuttu bändi. Tapaamani pitäjät ovat yleensä ns. mattimeikäläisiä, haukkujat taas tavallisesti vain jonkin tietyntyyppisen musiikin edustajia (hevi, punk) tai sitten muusikoita. Mikähän muusikoita ärsyttää?

  Hyviä biisejä ja keikkoja, 80-luku parasta, mutta helmiä löytyy myös 90- ja 2000-luvulta. BTW, mielestäni bändi toimisi paremmin, jos sen nimisi olisi Vyö.

  Täältä tullaan
  Teidät me pimeydeltä pelastetaan
  Teille me lauluja lauletaan
  Arki yhdessä unohdetaan
  Olemmehan
  Viisi kaunista vyötä joiden oikeus on
  Auttaa teitä nyt viikon taas kestämään eteenpäin

  VastaaPoista
 4. Hyvät hienot fan(aat)i(ko)t ;-)

  Varmaan joku teistä osaa sanoa kuka laulaa "Kuorotytössä" sen "hyvää huomenta" kohdan? (Tarkoitan alkuperäistä levytettyä versiota)

  Jäänyt asia kovasti vaivaamaan.

  VastaaPoista